15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate a şedinţei de...

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate a şedinţei de vineri

Bursa de la Bucureşti era în stagnare după prima jumătate a sesiunii de vineri, pe un rulaj redus, de numai 7,7 milioane de lei (1,7 milioane euro), asigurat în principal de transferuri cu acţiunile Transelectrica (TEL), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Romgaz (SNG) şi Fondul Proprietatea (FP), conform Mediafax.

Valoarea schimburilor efectuate până la ora 14:00 este sub lichiditatea de joi de la aceeaşi oră, de 12 milioane de lei.

Cu excepţia indicelui BET FI, care reflectă evoluţia titlurilor celor cinci SIF-uri şi ale Fondul Proprietatea, şi al BET NG, care acoperă sectorul energetic, toţi ceilalţi indici ai bursei de la Bucureşti erau în stagnare.

BET FI a crescut cu 0,2%, iar BET NG a scăzut cu 0,3%.

Titlurile Transelectrica au fost cele mai lichide în prima jumătate a zilei, cu tranferuri în valoare de 1,96 milioane de lei, urmate de acţiunile BRD cu 1,46 milioane de lei, dintre care 727.000 lei au provenit dintr-o tranzacţie de tip deal. Acţiunile Transelectrica au urcat cu 0,62%, în timp ce titlurile BRD au coborât cu 0,88%.

Romgaz, cu operaţiuni de 822.000 lei, şi Fondul Proprietatea, cu tranferuri de 820.000 lei, completează tabelul celor mai lichide acţiuni din prima parte a sesiunii. Acţiunile Romgaz au crescut cu 0,2%, iar cele ale Fondul Proprietatea cu 0,93%.

În Europa de Vest, principalele pieţe au evoluat indecis. Bursa de la Atena a scăzut cu 3,6%, investitorii nefiind influenţaţi de anunţul potrivit căruia parlamentarii Germaniei au aprobat prelungirea cu patru luni a împrumutului Greciei.

În Europa Centrală, bursele de la Praga şi Budapesta au scăzut cu 0,1%, respectiv 0,9%, în timp ce piaţa de capital de la Varşovia este în creştere cu 0,3%.

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă