18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialNumărul turiștilor cazați în România a crescut cu 6,1% în primele nouă...

Numărul turiștilor cazați în România a crescut cu 6,1% în primele nouă luni

Numărul turiștilor care au petrecut cel puțin o noapte în unitățile de cazare din România a crescut cu 6,1% în primele nouă luni ale acestui an comarativ cu perioada similară din 2013. De asemenea, numărul înoptărilor a crescut cu 5,7%, arată datele UInstitutului Național de Statistică (INS).

Astfel, sosirile au însumat 6,569 milioane, iar înnoptările 16,054 milioane.

Din total, sosirile turiştilor români au reprezentat în perioada analizată 77,5%. Cea mai mare pondere în totalul turiştilor străini au deţinut-o cei din Europa (77,5%), iar din aceştia 85,7% au fost din ţări UE. Cei mai mulţi turişti au venit din Germania (185.265), Italia (137.801) şi Israel (106.105).

Sosirile în hoteluri au avut o pondere de 74,8%. Durata medie a şederii a fost de 2,6 zile la turiştii români, iar la turiştii străini a fost de 2 zile.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 26,9%.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 6,54 milioane, în creştere cu 2,6%. Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 9,66 milioane, în urcare cu 7,9%.

În septembrie 2014, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent sosirile şi înnoptările au înregistrat creşteri cu 10,8%, respectiv cu 5,4%. Comparativ cu septembrie 2013, la punctele de frontieră s-a înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini (7,7%) cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români (14,5%).

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă