16.2 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPastor canadian, dat dispฤƒrut รฎn urma unei vizite รฎn Coreea de Nord

Pastor canadian, dat dispฤƒrut รฎn urma unei vizite รฎn Coreea de Nord

Un pastor canadian, în vârstฤƒ de 60 de ani, a fost dat dispฤƒrut în urma unei cฤƒlฤƒtorii pe care a efectuat-o la sfârลŸitul lui ianuarie în Coreea de Nord, anunลฃฤƒ familia ลŸi biserica, informeazฤƒ Mediafax.

Reverendul Hyeon Soo Lim, a plecat la sfârลŸitul lui ianuarie într-o cฤƒlฤƒtorie în scopuri umanitare în Coreea de Nord, aลŸa cum a fฤƒcut de peste 100 de ori anterior, a anunลฃat Lisa Pak, o purtฤƒtoare de cuvânt a bisericii acestuia, cu sediul la Mississauga, în Ontario, conform CNN.

Însฤƒ pastorul nu a revenit nici pânฤƒ în prezent.

Biserica a soliciat în mod oficial ajutorul Ministerului canadian de Externe pentru a-l gฤƒsi pe Lim ลŸi a contactat Ambasada Suediei la Phenian, care oferฤƒ ajutor consular cetฤƒลฃenilor Statelor Unite, Canadei ลŸi Australiei, state care nu întreลฃin relaลฃii diplomatice cu Coreea de Nord.

Pak a declarat cฤƒ întârzierea ar fi putut sฤƒ fie provocatฤƒ de introducerea restricลฃiilor de cฤƒlฤƒtorie privind Ebola. Biserica ลŸi familia reverendumului au aลŸteptat cele 21 de zile de carantinฤƒ.

Coreea de Nord a anulat restricลฃiile dure de cฤƒlฤƒtorie pe care le-a impus anul trecut, în octombrie, cu scopul de împiedica pฤƒtrunderea virusului Ebola în ลฃarฤƒ.

Familia lui Lim a anunลฃat într-un comunicat cฤƒ mulลฃumeลŸte Guvernului canadian pentru eforturile pe care le-a depus în vederea localizฤƒrii pastorului ลŸi a cerut, totodatฤƒ, sฤƒ fie respectatฤƒ viaลฃa privatฤƒ a reverendului.

Lim a imigrat în Canada în 1986, din Coreea de Sud, împreunฤƒ cu soลฃia ลŸi fiul. El vorbeลŸte coreeana fluent ลŸi conduce o bisericฤƒ de 3.000 de membri.

Purtฤƒtoarea de cuvânt a biseicii a declarat cฤƒ, în opinia sa, Lim nu s-ar fi angajat în vreo activitate de prozelitism, interzisฤƒ în Coreea de Nord. "El cunoaลŸte limba, cunoaลŸte natura Guvernului, deci nu considerฤƒm (prozelitismul) un motiv pentru care sฤƒ fi fost arestat", a declarat ea.

În trecut, Phenianul a arestat occidentali din motive care ลฃin de religie.

Americanul Kenneth Bae a fost deลฃinut timp de patru ani, dupฤƒ ce a fost acuzat cฤƒ a încercat sฤƒ rฤƒstoarne Guvernul prin activitฤƒลฃi de naturฤƒ religioasฤƒ. El a fost eliberat în noiembrie.

Jeffrey Fowle, alt american, a fost arestat pentru cฤƒ a lฤƒsat o Biblie într-un club, ลŸi a fost eliberat dupฤƒ cinci luni de detenลฃie.

De asemenea, Aijalon Mahli Gomes, un cetฤƒลฃean american, a fost condamnat la opt ani de închisoare sub acuzaลฃia cฤƒ era activist creลŸtin, dar a fost eliberat în 2010, în urma unei vizite la Phenian a fostului preลŸedinte Jimmy Carter.

Cele mai citite

Fiul lui Victor Cornea, prezent la aniversarea fiicei Andreei Bฤƒlan

Andreea Bฤƒlan a organizat o petrecere specialฤƒ pentru fiica sa, Ella, care a รฎmplinit 8 ani, sฤƒrbฤƒtorind รฎntr-un mod memorabil alฤƒturi de familie ศ™i...

USR va depune o moศ›iune de cenzurฤƒ. Elena Lasconi aศ™teaptฤƒ ca parlamentarii liberali sฤƒ voteze pentru cฤƒderea guvernului

PreลŸedinta USR, Elena Lasconi, anunลฃฤƒ cฤƒ urmezฤƒ sฤƒ fie depusฤƒ o moลฃiune de cenzurฤƒ รฎmpotriva Guvernului Ciolacu ลŸi รฎl รฎndeamnฤƒ pe liderul PNL, Nicolae...

Unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt decorate de preศ™edintele Romรขniei

Mai multe unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt din ศ›arฤƒ au fost decorate marศ›i, 8 octombrie, de cฤƒtre preศ™edintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Educaศ›iei. โ€žI-am decorat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ