Prăjitura cremoasă cu banane și glazură albă, preparată după rețeta formulată de site-ul allrecipes.com, este potrivită pentru orice zi în care ai poftă de un desert deosebit. Aromată și însiropată, prăjitura va încânta copiii și adulții deopotrivă.
Citește și: Rețetă pentru răsfăț: Nuggets cu sos dulce-picant
Ingrediente
– 230 g de unt
– 420 g de zahăr
– trei ouă
– trei lingurițe cu esență de vanilie
– 1.5 lingurițe cu praf de copt
– ¼ lingurițe cu sare
– 230 g de brânză cremoasă
Citește și: Rețeta zilei. Lasagna vegetariană
– două lingurițe cu suc de lămâie proaspăt stoarsă
– 380 g de făină
– 350 ml de lapte bătut
– 450 g de pastă de banane
– 400 g de zahăr pudră
Mod de pregătire prăjitură
Citește și: Desert special: Salam de biscuiți cu ciocolată și migdale
Se preîncălzește cuptorul la 135 de grade Celsius. Se tapetează cu ulei și făină un vas de yena.
Într-un bol de mărime medie, se amestecă pasta de banane cu sucul de lămâie.
Într-un alt bol de mărime medie, se amestecă făina, praful de copt și sarea.
Într-un vas mare, se amestecă 170 g de unt și zahărul, până când se formează o pastă fină. Se adaugă ouăle pe rând, după care se adaugă și două lingurițe cu esență de vanilie. Se adaugă, alternativ, făina și laptele bătut. Apoi, se adaugă amestecul cu banane.
Se toarnă compoziția în vasul de yena.
Citește și: Gustare rapidă, cu puține calorii. CHIPSURI din banane
Se dă la cuptor pentru o oră, după care se face testează compoziția cu o scobitoare. Se înfige o scobitoare în blat și, dacă rămâne curată, prăjitura este gata.
Se scoate vasul din cuptor și se pune direct în frigider, pentru 45 de minute. Astfel, prăjitura va deveni foarte siropoasă.
Mod de pregătire glazură
Se topește untul rămas.
Într-un vas mare, se amestecă untul topit cu brânza cremoasă, până când se formează o pastă fină. Se adaugă o linguriță cu esență de vanilie și zahărul pudră. Se mixează la viteză mică, până la încorporarea amestecului. Apoi, se mixează la viteză mare, până când glazura devine foarte fină.
Se varsă glazura peste prăjitura răcită.