23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOpozantul rus Aleksei Navalnîi, eliberat din închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, eliberat din închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost eliberat din închisoare, vineri, după ce a ispăşit o pedeapsă de 15 zile de detenţie, pentru distribuire de manifeste prin care promova un protest, relatează BBC News Online, conform Mediafax.

Citește și: Opozantul rus Aleksei Navalnîi, închis din nou

Navalnîi, un cunoscut critic al Kremlinului, a părăsit închisoarea din Moscova la o săptămână după asasinarea unui alt lider al opoziţiei, Boris Nemţov.

Protestul de la 1 martie pe care îl promova Navalnîi s-a transformat într-un marş în memoria lui Nemţov.

Aleksei Navalnîi a cerut permisiunea de a părăsi închisoarea marţi pentru a participa la înmormântarea lui Boris Nemţov, dar autorităţile i-au respins solicitarea.

Navalnîi susţine că dosarele judiciare împotriva sa sunt motivate politic. El a declarat vineri, după ce a fost eliberat, că îşi va continua activitatea în pofida asasinării lui Nemţov, care a fost împuşcat în apropierea Kremlinului.

"Activitatea noastră nu se va schimba deloc, nu ne vom reduce eforturile, nu vom da înapoi", a subliniat Navalnîi.

"Acel act terorist nu şi-a atins scopul, nu a speriat pe nimeni, nu ne sperie pe mine şi pe asociaţii mei", a adăugat el.

Anul trecut, el şi fratele său Oleg au fost găsiţi vinovaţi de furtul a 30 de milioane de ruble (462.000 de dolari) de la două companii.

Oleg a primit o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, iar Aleksei a primit o pedeapsă cu suspendare, pe care procurorii au anunţat că o vor contesta.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă