13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Facebook vrea să facă concurență Google cu un soft românesc

VIDEO: Facebook vrea să facă concurență Google cu un soft românesc

Facebook s-a decis să facă concurență Google în zona de ad-sense și ad-words. Practic, dacă până acum Google avea supremație în zona de publicitate online, recent, Facebook a anunțat că va prelua compania de publicitate video online LiveRail, cu peste 400 de milioane dolari. La baza soft-ului se află și doi români:  Andrei Dunca şi Sergiu Biriş, menționează Mediafax.

LiveRail este o companie Ad-tech care monitorizează anunțurile video și graficele din online. Aplicația permite editorilor să-și vândă anunțurile prin intermediul licitațiilor în timp real cu ajutorul platformei LiveRail.

În ultimii doi ani, Facebook a dezvoltat noi căi pentru a contracara cu motoarele de căutare de publicitate ale Google . Anul trecut, de exemplu, Facebook a lansat propriul server de anunțuri cu reconstruit după platforma Atlas, precum și o rețea de anunțuri pentru mobil, potrivit adage.com.

De exemplu, un brand ar putea folosi DSP Facebook pentru a cumpăra anunțuri prin Facebook LiveRail sau pentru a-și customiza pop-urile pentru versiunile de mobil.

LiveRail a fost fondată în 2007 de Andrei Dunca, Sergiu Biriş şi Mark Trefgarne, iar în prezent are birouri la San Francisco, New York, Londra, Paris şi Cluj-Napoca.

Până în prezent, LiveRail a atras finanţare de 12 milioane de dolari de la Pond Ventures, fond de investiţii în companii startup din IT.  LiveRail a avut venituri brute de 60 de milioane de dolari anul trecut, potrivit unei surse a TechCrunch, deşi anticipa 100 de milioane de dolari, sumă care ar fi reprezentat o triplare faţă de anul anterior.

Cea mai importantă componentă a Live Rail este platforma de licitare online, care poate evalua în timp real inventarul de reclamă video cu care lucrează site-urile de conţinut video şi ajută cumpărătorii de spaţiu publicitar să găsească cea mai bună variantă. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă