25.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialElena Udrea, mesaj despre acțiunile DNA: Pentru unii – mumă, pentru alţii...

Elena Udrea, mesaj despre acțiunile DNA: Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă

Deputata Elena Udrea a postat, luni, pe rețeaua de socializare Facebook, un mesaj referitor la decizia Instanței supreme de a respinge prima contestație a Elenei Udrea și conturat logica pe care au mers mulți.

”Unii s-au grăbit să concluzioneze că, dacă ÎCCJ a respins contestaţia Elenei Udrea, sigur sunt probe în dosar. S-a mers pe logica următoare: existenţa „probelor din care să rezulte suspiciunea rezonabilă" este obligatorie pentru a PUTEA FI luată măsura arestului preventiv. Adică, fără existenţa unor probe, şi nu doar indicii, nu poţi lua măsura arestului preventiv. Dar funcţionează şi reciproca: luarea măsurii de arest preventiv obligă eliminarea tuturor îndoielilor rezonabile sau probelor de semn contrar. Alternativa este să nu se dispună nicio măsură ori să se dispună: 1) control judiciar; 2) control judiciar pe cauţiune; 3) arest la domiciliu”, a transmis deputata prin intermediul echipei de comunicare.

Deputata a ținut să precizeze că, în contestația depusă, a arătat că plățile pretins făcute de ea către PDL nu sunt adevărate și a prezentat, în acest sens, contracte și facturi.

”În contestaţia sa, Elena Udrea a arătat ca plăţile pretins făcute pentru ea şi PDL, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, nu sunt adevărate, prezentând contracte şi facturile aferente din perioada mandatului său de preşedinte în fruntea organizaţiei de Bucureşti a PDL”, se arată în postarea citată.

Spre sfârșitul postării, Elena Udrea a lansat o întrebare retorică cu privire la faptul că ea nu poate fi cercetată în libertate pentru acuzațiile lansate.

”Întrebarea care se pune este următoarea: de ce nu poate fi cercetată în stare de libertate Elena Udrea, cât timp acuzaţia împotriva sa este că a primit foloase necuvenite, ca şef al organizaţiei PDL Bucureşti, dar şi pentru partid, însumând vreo 20.000 euro, iar lideri ai PNL de astăzi, cum ar fi Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase sau Adriean Videanu sunt acuzaţi (de Gabriel Sandu sau Dorin Cocoş) că au primit milioane de euro în campanie, cu chitanţe şi facturi, şi nu sunt nici măcar întrebaţi de DNA despre acest lucruri? De unde şi până unde această dublă măsură acţională a procurorilor DNA? De ce în cazul Elenei Udrea se cere şi se dispune arestarea preventivă şi în toate celelalte cazuri nu au loc nici măcar audieri? Unde este caracterul social al Justiţiei şi egalitatea în faţa legii? Nu ne dorim ca Vasile Blaga şi ceilalţi să fie arestaţi preventiv. Nici măcar să fie chemaţi la DNA. Ar fi normal doar un tratament egal în situaţii similare: ca Elena Udrea să fie judecată în libertate sau măcar în arest la domiciliu”, a conchis Udrea.

Cele mai citite

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu o ediție spectaculoasă. Pe scenă vor...

Peste o lună, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală. Aici, pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați,...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă