14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialJudecătoarea Camelia Datcu, de la Judecătoria Giurgiu, sancționată cu 20% din salariu...

Judecătoarea Camelia Datcu, de la Judecătoria Giurgiu, sancționată cu 20% din salariu timp de 3 luni pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, sancționarea judecătoarei Camelia Datcu, de la Judecătoria Giurgiu, cu scăderea unui procent 20% din indemnizația lunară pe o perioadă de trei luni, pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor.

În şedinţa miercuri, Secţia pentru judecători a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei, se precizează într-un comunicat CSM.

Magistratul a fost sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată, în termen de 15 zile, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă