Mâncarea de vinete cu roșii și ardei a Sandei Marin este potrivită pentru zilele de post. Preparatul se gătește repede, cu ingrediente puține și ieftine, dar poate hrăni toată familia la masa de prânz.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente
– două sau trei vinete mijlocii
– un kg de roșii
– două cepe
– șase ardei grași
– doi – trei căței de usturoi
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
– două – trei linguri cu ulei
– mărar, pătrunjel, sare și piper după gust
Mod de pregătire
Se taie roșiile felii.
Se așază un rând de felii de roșii în cratiță. Apoi, se așază un rând de ceapă crudă tăiată peștișori sau felii subțiri.
Se taie în patru vinetele, se opăresc, se scurg, se așază peste ceapă, iar deasupra se pun ardei grași tăiați felii.
Peste ardei, se pun câțiva căței de usturoi tăiați în două, mărar, pătrunjel tocat, sar și piper.
Deasupra se pune restul de roșii tăiate felii.
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
Se acoperă cratița cu capacul și se lasă să fiarbă la foc mic.
Când începe să lase apă, se adaugă uleiul.
Se mișcă cratița din când în când, pentru a controla dacă nu s-a prins de fundul vasului.
Se dă la cuptor până când scade complet.
Se lasă să se răcească în cratiță și apoi se răstoarnă pe un platou.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București