10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăAldineComisia Juncker se naşte greu. Riscă să nu-şi înceapă activitatea la 1...

Comisia Juncker se naşte greu. Riscă să nu-şi înceapă activitatea la 1 noiembrie

Surse din Parlamentul European susţin, după decizia PE de a respinge candidatura slovenei Alenka Bratusek, că există riscul ca activitatea noii Comisii Europeane, condusă de Jean-Claude Juncker, să nu poată începe pe1 noiembrie, atunci când trebuia să-şi preia mandatul, scrie AFP, preluat de Mediafax.

Parlamentul European a respins-o, miercuri, pe Alenka Bratusek. Desemnată pentru un post de vicepreşedinte responsabil cu Energia, ea a fost respinsă pentru că nu i-a convins pe eurodeputaţi cu privire la competenţele sale, în cursul audierii, iar în calitate de liberal nu beneficiază de sprijinul principalelor formaţiuni din Parlament, PPE şi socialiştii. Guvernul sloven va trebui să numească un nou candidat, o nouă audiere va trebui organizată în Parlament, iar în cazul unor ajustări în cadrul Comisiei, ar putea fi necesare şi alte audieri, a explicat sursa europeană.

 

 

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă