18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialDespฤƒgubiri record รฎn Statele Unite. Chrysler va trebui sฤƒ plฤƒteascฤƒ 150 de...

Despฤƒgubiri record รฎn Statele Unite. Chrysler va trebui sฤƒ plฤƒteascฤƒ 150 de milioane de dolari. Care este motivul

150 de milioane de dolari. Atรขt va trebui sฤƒ plฤƒteascฤƒย producฤƒtorul auto american Crysler dupฤƒ moartea unui bฤƒiat de patru ani รฎntr-un accident din 2012ย cรขnd rezervorul Jeep-ului รฎn care se afla a luat foc รฎn urma unei coliziuni. Decizia a fost luatฤƒ de unย un tribunal din statul Georgia.ย Juraลฃii au constatat, dupฤƒ ce au deliberat mai puลฃin de douฤƒ ore, cฤƒ producฤƒtorul auto este vinovat pentru moartea copilului,ย relateazฤƒ Wall Street Journal, prelaut deย Mediafax.

Verdictul pune capฤƒt unui proces care a adus รฎn centrul atenลฃiei modelele mai vechi de SUV-uri ale Chrysler, la care rezervoarele de carburant pot lua foc รฎn cazul รฎn care vehiculele sunt lovite din spate.ย Juriul a impus Chrysler plata unor daune de 120 de milioane de dolari pentru viaลฃa copilului ลŸi alte 30 de milioane de dolari pentru durerea ลŸi suferinลฃa acestuia, dupฤƒ ce a decis cฤƒ vina aparลฃine Chrysler รฎn proporลฃie de 99% ลŸi 1% ลŸoferului camionetei care a provocat accidentul.ย Producฤƒtorul auto a susลฃinut cฤƒ vina pentru moartea copilului o poartฤƒ ลŸoferul camionetei, care a lovit Jeep-ul cu o vitezฤƒ atรขt de mare รฎncรขt rezervorul Jeep-ului nu avea cum sฤƒ reziste. Potrivit avocaลฃilor companiei, Jeep-ul รฎndeplinea standardele fenderale de siguranลฃฤƒ pentru rezervoarele de combustibil, la momentul รฎn care a fost fabricat.

SUV-ul Jeep Grand Cherokee, fabricat รฎn 1999, a luat foc din cauza unei scurgeri de carburant din rezervorul poziลฃionat dupฤƒ axul posterior al vehiculului, รฎn urma unei coliziuni din spate provocate de o camionetฤƒ.ย Producฤƒtorul Jeep-ului, Chrysler, a fuzionat รฎntre timp cu grupul italian Fiat ลŸi se numeลŸte FCA US, parte a grupului Fiat Crhysler Automobiles.

Potrivit juriului, compania „a acลฃionat neglijent, fฤƒrฤƒ sฤƒ ia รฎn considerare vieลฃile umane รฎn proiectarea ลŸi vรขnzarea modelului Jeep SUV ลŸi fฤƒrฤƒ sฤƒ avertizeze cฤƒ vehiculul poate reprezenta un pericol„.ย Un purtฤƒtor de cuvรขnt al Fiat Chrysler ลŸi-a exprimat dezamฤƒgirea รฎn legฤƒturฤƒ cu acest verdict, precizรขnd cฤƒ producฤƒtorul auto va lua รฎn considerare un apel la aceastฤƒ decizie.

รŽn 2013, compania a acceptat sฤƒ recheme 1,56 de milioane de SUV-uri Jeep Grand Cherokee ลŸi Liberty, fabricate รฎn perioada 1993-2007, pentru a remedia problemele legate de poziลฃia rezervoarelor.

ย 

ย 

Cele mai citite

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ