16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDespăgubiri record în Statele Unite. Chrysler va trebui să plătească 150 de...

Despăgubiri record în Statele Unite. Chrysler va trebui să plătească 150 de milioane de dolari. Care este motivul

150 de milioane de dolari. Atât va trebui să plătească producătorul auto american Crysler după moartea unui băiat de patru ani într-un accident din 2012 când rezervorul Jeep-ului în care se afla a luat foc în urma unei coliziuni. Decizia a fost luată de un un tribunal din statul Georgia. Juraţii au constatat, după ce au deliberat mai puţin de două ore, că producătorul auto este vinovat pentru moartea copilului, relatează Wall Street Journal, prelaut de Mediafax.

Verdictul pune capăt unui proces care a adus în centrul atenţiei modelele mai vechi de SUV-uri ale Chrysler, la care rezervoarele de carburant pot lua foc în cazul în care vehiculele sunt lovite din spate. Juriul a impus Chrysler plata unor daune de 120 de milioane de dolari pentru viaţa copilului şi alte 30 de milioane de dolari pentru durerea şi suferinţa acestuia, după ce a decis că vina aparţine Chrysler în proporţie de 99% şi 1% şoferului camionetei care a provocat accidentul. Producătorul auto a susţinut că vina pentru moartea copilului o poartă şoferul camionetei, care a lovit Jeep-ul cu o viteză atât de mare încât rezervorul Jeep-ului nu avea cum să reziste. Potrivit avocaţilor companiei, Jeep-ul îndeplinea standardele fenderale de siguranţă pentru rezervoarele de combustibil, la momentul în care a fost fabricat.

SUV-ul Jeep Grand Cherokee, fabricat în 1999, a luat foc din cauza unei scurgeri de carburant din rezervorul poziţionat după axul posterior al vehiculului, în urma unei coliziuni din spate provocate de o camionetă. Producătorul Jeep-ului, Chrysler, a fuzionat între timp cu grupul italian Fiat şi se numeşte FCA US, parte a grupului Fiat Crhysler Automobiles.

Potrivit juriului, compania “a acţionat neglijent, fără să ia în considerare vieţile umane în proiectarea şi vânzarea modelului Jeep SUV şi fără să avertizeze că vehiculul poate reprezenta un pericol“. Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu acest verdict, precizând că producătorul auto va lua în considerare un apel la această decizie.

În 2013, compania a acceptat să recheme 1,56 de milioane de SUV-uri Jeep Grand Cherokee şi Liberty, fabricate în perioada 1993-2007, pentru a remedia problemele legate de poziţia rezervoarelor.

 

 

Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă