23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum rezolvă un primar italian problema șomajului

Cum rezolvă un primar italian problema șomajului

Primarul din Elmas, Italia,a lansat un program pentru locuitorii care nu își găsesc un loc de muncă: le plătește cursuri de limba engleză și le cumpără un bilet ieftin de avion pentru Europa, unde să-și găsească de lucru, notează cotidianul britanic The Guardian.

Primăria locală a alocat 12.000 de euro pentru programul ”Asesso Parto” (Acum plec), în care se pot înscrie persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Primii 10 aplicanți vor beneficia de cursuri și de un bilet de avion.

Persoanele care aplică trebuie să trăiască de cel puțin trei ani în oraș, să nu aibă de muncă, studii superioare și un venit mai mare de 15.000 de euro.

Sardinia, impreuna cu o mare parte din sudul si centrul Italiei, se confrunta cu un somaj ridicat, cu o rata a somajului de 17,7% in al doilea trimestru al acestui an, potrivit Institutului National de Statistica. Mai mult de 54% dintre persoanele cu varsta sub 25 de ani nu au un loc de munca.
 

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă