20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că prăbușirea MH17 în Ucraina...

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că prăbușirea MH17 în Ucraina a fost folosită pentru a justifica sanțiunile

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov susține că prăbușirea cursei MH17 în estul Ucrainei, în iulie, a fost folosită în mod intenţionat pentru a justifica sancţiunile împotriva Rusiei, notează Mediafax.

"Prăbuşirea avionului malaysian este o tragedie teribilă. A condus nu numai la numeroase victime, dar a fost folosită şi pentru escaladarea deliberată a tensiunilor internaţionale, exercitând presiuni asupra statelor să continue cu sancţiunile împotriva Rusiei", a declarat Lavrov într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, publicat miercuri.

Moscova insistă asupra unei investigaţii adecvate privind prăbuşirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, care să dezvăluie cauzele reale ale incidentului, a subliniat ministrul.

"Adevărul trebuie aflat. Insistăm în acest sens ţinând cont de faptul că unele ţări nu sunt foarte interesate de o investigaţie transparentă şi responsabilă", a adăugat Lavrov.

"Ţinând cont de importanţa tragediei la nivel global, considerăm că o astfel de investigaţie este vitală nu doar pentru stabilirea cauzelor reale ale prăbuşirii şi aducerea celor responsabili în justiţie. Este de asemenea vitală pentru menţinerea păcii şi securităţii globale", a precizat ministrul.

Avionul Boeing care asigura cursa MH17 de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit în estul Ucrainei, provocând moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Kievul i-a acuzat pe separatiştii proruşi din est că au lansat asupra avionului o rachetă furnizată de Rusia, care, la rândul său, a sugerat că Ucraina este responsabilă pentru catastrofa aviatică.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...
Ultima oră
Pe aceeași temă