19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCanada impune noi sancțiuni la adresa Rusiei

Canada impune noi sancțiuni la adresa Rusiei

Sancţiunile economice impuse Rusiei de către Canada au fost extinse pentru noi lideri și companii pe fondul perpetuării crizei din Ucraina.

Potrivit Mediafax, Canada a impus sancţiuni economice împotriva a cinci companii producătoare de armament, dar şi contra băncii ruseşti Sberbank, vizată, de asemenea, de sancţiuni în Statele Unite.

Ministerul canadian de Externe a anunţat că Ottawa va interzice de acum "acordarea de împrumuturi cu date scandente de peste 30 de zile", cu scopul de a limita "şi mai mult" accesul unor bănci ruseşti la pieţele financiare.

În plus, Ottawa a impus blocarea conturilor şi interdicţii de călătorie în Canada împotriva a patru militari ruşi de rang înalt, astfel încât 61 de cetăţeni ruşi sunt vizaţi de acum de sancţiuni canadiene.

În cursul acestei veri, Canada a adoptat mai multe sancţiuni împotriva unor companii ruseşti ce activează în domeniile apărării, finanţelor şi energiei, mai scrie Mediafax.

Şeful diplomaţiei canadiene, John Baird, a anunţat, marţi, că ţara sa va trimite 300 de observatori la alegerile legislative ucrainene din 26 octombrie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă