14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBucurești. Poliția ”păzește” noul an școlar

București. Poliția ”păzește” noul an școlar

Peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în zona şcolilor şi liceelor, de pe raza judeţului Ilfov, cu ocazia începerii noului an şcolar.

Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora constituie una din condiţiile fundamentale pentru organizarea unui proces educaţional de calitate, astfel, astăzi, 15 septembrie, 215 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ în judeţul Ilfov.

În acest sens, şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă.

Cei 167 de poliţişti de ordine publică, 42 de poliţişti de la rutieră şi 6 de la prevenire şi alte structuri, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona a 192 de şcoli şi licee.

Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă