15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Un furnizor NASA a inventat un robot care să gătească pentru...

VIDEO: Un furnizor NASA a inventat un robot care să gătească pentru tine

Compania Shadow Robot, unul dintre furnizorii de echipamente robotice NASA, a inventat un echipament complex de bucătărie modular. Dispozitivul include un aragaz, cuptor, chiuvetă, ustensile și o pereche de mâini robotice care le pot opera pe toate acestea. Mai mult decât atât, acestea sunt programate pentru a se folosi de diverse rețete în funcție de specificul fiecărei zone și poate fi determinat să învețe rețete noi, să se contecteze la youtube și să memoreze diferite tipuri de preparate, informează Cnet.com. 

Brațele bionice prezintă articulații la umeri, coate, încheieturi și degete și sunt capabile să imite mișcările unor bucătari cunoscuți precum Jamie Oliver. Deși mai este mult de lucru, capacitatea robotului de a recunoaște produsele este remarcabilă, mai ales dacă luăm în considerare varietatea de forme și dimensiuni a legumelor.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă