16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialJurnalistul Dragoș Nedelcu, audiat la DNA în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Jurnalistul Dragoș Nedelcu, audiat la DNA în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Jurnalistul Dragoș Nedelcu a venit, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, informează Mediafax.

Dragoş Nedelcu, cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, de procurorii DIICOT, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, a venit la Direcția Națională Anticorupție, miercuri, în jurul orei prânzului.

Jurnalistul nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

Fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, este cercetat sub control judiciar în cazul şi arestarea preventivă a ofiţerului de poliţie de la DIICOT Constantin Comăneanu, în dosarul de şantaj şi trafic de influenţă.

Citește și: EXCLUSIV. Procurorul DIICOT Remus Jurj, URMĂRIT penal alături de Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu și de Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Moldovei

El ar fi cerut unui om de afaceri 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 și martie 2015, pentru a retrage o plângere penală formulată de DIICOT pentru mai multe infracțiuni.

Lucinschi i-a mai promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.

Citește și: INTERCEPTĂRI. Cum l-a presat Lucinschi pe omul de afaceri Alexandru Horpoș ca să-i dea banii: ”Să stai tu undeva, uite la Copos, să stai şapte ani din viaţa asta scurtă”

Fiul fostului șef de stat moldovean Sergiu Lucinschi a folosit un limbaj explicitpentru a-l determina pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea banii ceruţi. El i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă vrea să stea la puşcărie. “Nu ştiu, să stai tu, undeva. Uite la Copos, să stai şapte ani din viaţa asta scurtă undeva … Eu aşa m-aş gândi”, l-a avertizat Lucinschi pe Alexandru Horpoș.

 

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă