22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportCe spune Tăriceanu despre acuzațiile de abuz în serviciu

Ce spune Tăriceanu despre acuzațiile de abuz în serviciu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, referitor la acuzaţiile de abuz în serviciu în cazul Șova, că ”sunt foarte mulţi nepricepuţi care vorbesc despre tot felul de lucruri”, informează Mediafax.

”Atâta vreme cât Senatul s-a conformat deciziei Curţii Constituţionale, nu ştiu care ar putea fi acuzaţia de abuz”, a declarat Tăriceanu.

Citește și: UPDATE: Decizia în cazul Șova a fost aprobată în Biroul Permanent. Hotărârea va fi trimisă la Monitorul Oficial

Preşedintele Senatului a mai arătat că ”sunt mulţi nepricepuţi care vorbesc despre tot felul de lucruri”.

Senatorul PNL Alin Tişe a criticat, marţi, în şedinţa comisiei juridice, decizia Biroului Permanent de a trimite la Comisia juridică, pentru redactare, hotărârea în cazul Şova.

“Astăzi, Biroul Permanent, în frunte cu domnul Tăriceanu, a făcut un abuz. Nu are Comisia juridică, conform regulamentului de funcţionare, nicio atribuţie privind redactarea unor hotărâri privind un vot care s-a dat deja în plen. Avizul comisie pe cererea DNA a fost favorabil, s-a dus în plen, pentru vot final, nu mai avem competenţă mai departe”, a explicat Tişe.

El a menţionat că: “asistăm la un refuz al preşedintelui Senatului de a semna un act, deşi în conformitate cu prevederile legale, aceste atribuţii aparţin preşedintelui Senatului.

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova a fost aprobată, miercuri, în Biroul Permanent şi va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă