23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCurtea Constituțională va dezbate, pe 6 mai, contestația PNL în cazul Șova

Curtea Constituțională va dezbate, pe 6 mai, contestația PNL în cazul Șova

Curtea Constituțională va dezbate, în data de 6 mai, contestația depusă de PNL privind hotărârea dată de Senat, în cazul lui Dan Șova, informează B1 Tv. 

PNL a sesizat, joi, Curtea Constituţională, privind neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului în cazul încuviinţării arestării lui Dan Şova. Liberali susțin că Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului.

Citește și: PNL a sesizat Curtea Constituţională, în cazul Şova

”Considerăm că redactarea hotărârii s-a făcut cu încălcarea considerentelor Curţii Constituţionale, atestarea rezultatului votului dat cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, aşa cum este cuprins în dispozitivul deciziei acesteia, neputând fi făcută printr-o ”hotărâre de constatare” care lasă loc la interpretări. Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză”, se menţionează în sesizarea PNL.

Tudor Barbu, senator PNL, a declarat, joi, că hotărârea Senatului în cazul încuviinţării arestării preventive a lui Dan Şova sfidează legile şi Constituţia, arătând că este ”un caz unic în istorie să vii, tu, Călin Popescu Tăriceanu, şi să spui că te-ai bazat pe un articol neconstituţional”.

Citește și: Augustin Zegrean: Dacă hotărârea data de Senat în cazul Șova este neconstituțională, se reia votul

”Este caz unic în istoria post-decembristă să ieşi în faţa presei, tu, Călin Popescu Tăriceanu, tu, Victor Ponta, oricine din arcul guvernamental, să spui că te-ai bazat pe un articol dintr-un Regulament evident neconstituţional, prin faptul că a fost modificat de Senatul României, ca fiind neconstituţional, să invoci o lege, legea care se referă la Statutul senatorilor şi deputaţilor, evident neconstituţională, prin faptul că s-a modificat prin vot, în unanimitate… toată lumea ştia că aceste regulamente sunt neconstituţionale”, a spus Barbu.

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă