12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDorin Cocoș, audiat la DNA în cauza disjunsă din dosarul ”Bica 2”,

Dorin Cocoș, audiat la DNA în cauza disjunsă din dosarul ”Bica 2”,

Dorin Cocoș a venit, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupșie, unde este audiat într-o cauză disjunsă din dosarul ”Bica 2”, în legătură cu corupția de la ANRP, informează B1 TV.

Citește și: UPDATE: Alina Bica și Dorin Cocoș, cercetați în arest la domiciliu

Dorin Cocoș a fost plasat în arest la domiciliu, după ce a ptrecut câteva luni în spatele gratiilor. El a început să facă precizări în fața procurorilor, precizări care au fost de folos în anchetă. 

Anchetatorii susțin că ”în perioada ianuarie 2011 – 2012, Cocoș a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela şi Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluţionării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr.22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei). Pentru urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, inculpatei Bica Alina Mihaela”, conform DNA.

Citește și: UPDATE. Dorin Cocoș, URMĂRIT PENAL în noul dosar al Alinei Bica

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă