18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSUA critică intenţia Israelului de a ocupa 400 de hectare de teren...

SUA critică intenţia Israelului de a ocupa 400 de hectare de teren în Cisiordania

SUA critică intenția Israelului de a ocupa 400 de hectare de teren în Cisiordania și cer autorităților să renunțe la acest plan, transmite Mediafax.

"Acest anunţ (…) este contraproductiv şi contravine obiectivului stabilit de Israel de a ajunge cu palestinienii la o soluţie negociată a două state", a apreciat un oficial al Departamentului de Stat.

"Cerem Guvernului israelian să anuleze această decizie", a continuat oficialul american.

"Ne-am exprimat în mod clar de mai mult timp opoziţia faţă de continuarea activităţii de colonizare" de către Israel, a adăugat această sursă.

Israelul a decis să declare proprietate a statului israelian 400 de hectare situate în apropiere de colonia Gva'ot, în împrejurimile oraşului Betleem, ca reacţie la uciderea a trei tineri israelieni în iunie în această zonă, a precizat armata într-un comunicat, precizând că părţile vizate au termen 45 de zile pentru a face recurs.

Acesta este primul anunţ de acest gen făcut de la începerea războiului în Fâşia Gaza, la 8 iulie.

Oficiali palestinieni au denunţat un nou afront israelian, mai scrie Mediafax.

Franţa şi Egiptul, care a mediat negocierile dintre israelieni şi palestinieni pentru a ajunge la un armistiţiu în Fâşia Gaza, au criticat aspru iniţiativa Israelului.

Cele mai citite

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă