17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportIohannis transmite condoleanțe țărilor ai căror ambasadori au murit în accidentul din...

Iohannis transmite condoleanțe țărilor ai căror ambasadori au murit în accidentul din Pakistan

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la întoarcerea din Polonia, că își exprimă condoleanțele față de țările ai căror reprezentanți au murit în accidentul din Pakistan. 

”Din nefericire au murit doi ambasadori, ambasadorul Norvegiei și cel al Filipine, și soțiile ambasadorilor Malaeziei și Indoneziei . Exprim condoleanțele mele profunde față de țările ale căror reprezentanți și-au pierdut viața. La bord se afla și un ambasador român Ion Emilian, care se află în afara oricărui pericol”, a precizat Iohannis. 

De asemenea, Iohannis a precizat că a transmis mai multe mesaje în Polonia, la evenimentul de la Gdansk, printre care și necesitatea păstrării memoriei trecutului. 

”La Gdansk a început cel de-Al Doilea Război Mondial dar și revoluțiile care au condus la căderea comunismului. Păstrarea memoriei trecutului, lecțiile dureroase al istoriei de care avem datoria să ținem cont. La 70 de ani de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial ne găsim, din nou, în situația de căuta solidaritate”, a declarat Iohannis. 

Președintele României, Klaus Iohannis, va susţine, vineri, în jurul orei 12.30, o declaraţie de presă la Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” din Otopeni, Salonul oficial.

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă