21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialReţetă de sezon: Rulou din piept de pui cu leurdă

Reţetă de sezon: Rulou din piept de pui cu leurdă

Expert bucătar Marin Cristian Nicolae de la restaurantul Temps Pipera (str. Dimitrie Pompei nr. 7D, www.restaurant-temps.ro, tel.: 0746.660.514) ne propune o reţetă de sezon originală: rulou din piept de pui cu leurdă

4 portii, timp preparare o oră.

Ingrediente rulou:

Piept pui                                                              600 g

Leurda                                                                  100 g

Sparanghel alb                                                       4 buc

Rosi Chery                                                           100 g

Coaja lamaie                                                         1 lamaie

Sare, Piper

Sos de smantana                                                     400 g:

Unt                                                                        30 g

Faina                                                                     2 linguri

Lapte                                                                     250 ml

Smantana de gatit                                                     100 g

Sare, piper

Sos Pesto                                                                 50 g

Sos rosii                                                                    50 g:

Rosii decojite                                                              50 g

Usturoi                                                                        2 catei

Busuioc proaspat                                                         10 g

Unt                                                                             20 g

Mod de preparare:

Se oparesc frunzele de leurda pentru 3 secunde in apa cu sare. Se aseaza pe un blat cate 3-4 buc, una langa alta, putin suprapuse. Se ia pieptul de pui si se portioneaza ca pentru un snitel, usor batut, se presara cu sare, piper si coaja de lamaie. Pieptul de pui se pune pe foile de reulda si se ruleaza foarte strans. Rulourile de piept de pui cu leurda se pun pe patru foi de aluminiu alimentar si se strang foarte bine la capete. Se pun intr-o tava cu putina apa si se introduce la cuptor la 100⁰C, pentru 30-40 min.

Sosul de smantana il facem din 30 g de unt, 2 linguri de faina, 250 ml lapte, 100 g smantana, sare, piper, nucsoara si le legam pe foc.

Sparangelul se opareste in apa cu sare pentru 4 min. Se coate pe blat, se usuca cu un prosop de hartie, se sareaza, pipereaza apoi se pune intr-o tigaie grill, cu putin ulei de masline. Se tine la foc potrivit cam 2 minute pe fiecare parte.

Rosiile Chery se pun si ele pe o tigaie grill, la fel ca si sparanghelul.

Pentru sosul de rosii se pune intr-o craticioara ulei de masline, se incinge putin, se rumenesc cateii de usturoi apoi se adauga rosiile decojite, 1 lingurita de zahar (pentru a reduce aciditatea rosiilor), busuiocul, sare si piper. Se lasa sa fiarba 15 min apoi se mixeaza/paseaza.

Pentru montarea farfuriei se incepe cu sosul de smantana, apoi se aseaza ruloul de pui taiat in jumatate, la sfarsit se pune cate o picatura din sosurile de rosi si pesto, iar la sfarsit sparanghelul si rosia cherry.

Pentru decoratiune se pot folosi  frunze de mazare si coaja de lamaie rasa (vezi foto).

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Abordarea și Sprijinul pentru Tinerii Care Trăiesc cu Această Tulburare

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică caracterizată prin prezența ticurilor motorii și vocale persistente. Acesta poate afecta semnificativ calitatea vieții copiilor care trăiesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă