15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialIrina, Simona și Alexandra. Despre puterea exemplului în tenis și ce-am putea...

Irina, Simona și Alexandra. Despre puterea exemplului în tenis și ce-am putea reține din sfertul de finală românesc de la Roma

E important când ţinteşti un obiectiv să ai pe cineva înaintea ta care a făcut acelaşi lucru. Puterea exemplului este universală şi la fel de universală este puterea realităţii: faptul că există, în carne şi oase, cu nume şi prenume, cineva care a reuşit să înfăptuiască visul.

În tenisul românesc, acest rol de spărgător de gheaţă i-a revenit Simonei Halep. Efervescenţa din acest an şi ascensiunea celorlalte jucătoare române cred că i se datorează, chiar dacă indirect, şi ei. Este imposibil ca povestea Simonei să nu fi influenţat, în vreun fel, atitudinea şi obiectivele celorlate fete. Până la urmă, Simona este una dintre ele: a jucat mulţi ani în circuit, s-a învârtit într-o zonă intermediară în clasament şi a reuşit până la urmă să străpungă baricadele.

Până la urmă, ce face diferenţa între locul 60-80, să zicem, şi top 10? Execuţia sub presiune. Luarea hotărârii corecte şi efectuarea ei. Care a fost diferenţa dintre jocul Irinei şi al Azarenkăi, dublă câştigătoare de Slam şi fostă nr 1? 

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă