19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPrințul Harry a înscris golul decisiv într-un meci de fotbal, înainte de...

Prințul Harry a înscris golul decisiv într-un meci de fotbal, înainte de plecarea din Noua Zelandă

Prințul Harry a înscris golul decisiv în ultimele secunde ale unui meci de fotbal jucat în compania unor juniori "kiwi" sâmbătă, în ultima zi a turneului său în Noua Zeelandă, conform DPA și AFP.

În timpul meciului Harry a purtat un tricou alb inscripționat pe spate cu numele Wales și și-a condus echipa spre o victorie cu 7 — 6 la Auckland. Meciul a fost organizat pentru a promova Campionatul Mondial FIFA Under-20, competiție găzduită de Noua Zeelandă și care începe la 30 mai.

Premierul neo-zeelandez John Key a descris jocul prestat de prinț drept "fluid" și a adăugat că i-ar putea oferi un loc în echipa națională All Whites.

Premierul John Key nu a fost singurul care a apreciat performanțele fotbalistice princiare. Tuyi Byamana, 14 ani, coechipier al prințului Harry, a declarat cu entuziasm că reușita din ultimele secunde ale partidei a fost "uluitoare". "Ar trebui să joace în Premier League. Amândoi ținem cu Arsenal — așa că suntem ca și frați", a spus el.

În ceea ce-l privește, prințul Harry a caracterizat turneul în Noua Zeelandă drept 'epic fun'. "Nici măcar nu mai știu câte mâini am strâns, sunt mii și mii de oameni cu care m-am întâlnit". El a descris modul în care a fost primit în această țară drept "tipic Kiwi".

În cele 8 zile ale turneului prințului a participat la un feroce dans ritual haka alături de militari neo-zeelandezi, a vâslit pe râul Whanganui într-o canoe tradițională maori și a participat la un concurs "quiz" într-un pub. Mii de oameni, printre care numeroase tinere, l-au întâmpinat pe prințul în vârstă de 30 de ani în orașele și orășelele prin care a trecut. Afluxul de tinere femei a fost și mai mare în condițiile în care Harry mărturisea recent că se gândește să-și întemeieze o familie și să aibă copii potrivit Agerpres.

Prințul Harry părăsește sâmbătă Noua Zeelandă îndreptându-se direct spre Anglia unde urmează să-și cunoască nepoțica, prințesa Charlotte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă