24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒLifestyleLiga I: Steaua, รฎn cursa spre un nou titlu. ศšintele campioanei!

Liga I: Steaua, รฎn cursa spre un nou titlu. ศšintele campioanei!

Liga I a ajuns deja la cea de a patra etapฤƒ, care se desfฤƒศ™oarฤƒ între 15 – 18 august, iar lupta la titlu se contureazฤƒ între Steaua ศ™i Petrolul. Dupฤƒ un start perfect, Astra s-a împotmolit la Botoศ™ani, acolo unde a pierdut în ultima etapฤƒ cu 1-0, iar acum se vede nevoitฤƒ sฤƒ aศ™tepte primele greศ™eli ale rivalilor pentru a reintra în cursa la titlu.

Etapa a patra a Ligii I este una care aduce mai multe noutฤƒศ›i pe prima scenฤƒ a fotbalului românesc. Steaua, cu ศ™anse mari sฤƒ-ศ™i treacฤƒ în palmares al treilea titlu consecutiv, a avut parte de o serie de schimbฤƒri majore în ultima perioadฤƒ la nivelul primului 11. Fundaศ™ul Srdjan Luchin ศ™i Nicandro Breeveld, închizฤƒtor, noi achiziศ›ii ale roศ™-albaศ™trilor, vin sฤƒ întฤƒreascฤƒ liniile campioanei, mai ales cฤƒ Florin Gardoศ™, o piesฤƒ importantฤƒ din defensivฤƒ a luat deja calea Angliei. Însฤƒ marea lovitura pe care Steaua încearcฤƒ sฤƒ o dea, chiar înaintea turului cu Ludogoreศ›, de marศ›i, din play-off-ul Ligii Campionilor, este aducerea la echipฤƒ a lui Frederico Piovaccari. Valeriu Argฤƒsealฤƒ a confirmat informaศ›iile apฤƒrute în presฤƒ, cum cฤƒ se negociazฤƒ un nou împrumut al italianului de la Sampdoria.

Chiar dacฤƒ l-a pierdut pe Gardoศ™, Steaua ศ™i-ar întฤƒrit foarte mult echipa dacฤƒ Piovaccari ar reveni în primul 11 al campioanei. Roศ™-albaศ™trii îศ™i permit acum sฤƒ vinฤƒ cu o ofertฤƒ mai bunฤƒ pentru aducerea italianului, dupฤƒ ce Gardoศ™ a plecat la Southampton pentru circa 7,5 milioane euro, sumฤƒ încฤƒ neoficialฤƒ. În plus printre ศ›intele Stelei se mai aflฤƒ ศ™i Grozav sau fostul petrolist, Jeremy Bokila, jucฤƒtori care ar putea ajunge în Ghencea mai ales dacฤƒ transferul italianului nu se va perfecta.

Cu Luchin, Breeveld ศ™i Piovaccari, ศ™ansele Stelei ar creศ™te considerabil în lupta cu Petrolul ศ™i cu o a treia combatantฤƒ la titlu, care rฤƒmâne încฤƒ necunoscutฤƒ. De altfel Petrolul, principala rivalฤƒ a steliศ™tilor din noul sezon, nu a fฤƒcut transferuri importante în aceastฤƒ varฤƒ ศ™i în schimb a pierdut jucฤƒtori extrem de importanศ›i. Singurul transfer care deocamdatฤƒ a dat randamentul aศ™teptat este cel al lui Nepomuceno.

Petrolul, deocamdatฤƒ lider al clasamentului în Liga I, dupฤƒ ce a câศ™tigat la scor ศ™i cel de-al treilea meci al sฤƒu, cu CSMS Iaศ™i (5-1), are un avantaj de doar 3 goluri în faศ›a Stelei, astfel cฤƒ singurul lucru pe care prahovenii trebuie sฤƒ-l facฤƒ pentru a-ศ™i consolida poziศ›ia este sฤƒ câศ™tige cel puศ›in la distanศ›ฤƒ de 1 gol. Petrolul va întâlni, sâmbฤƒtฤƒ, pe propriul teren, un adversar mereu dificil, Rapid Bucureศ™ti, în timp ce Steaua va primi acasฤƒ, vineri, vizita celor de la Pandurii. Meciul cu gorjenii va fi unul interesant, echipa fiind un furnizor constat de jucฤƒtori talentaศ›i pentru campioana României. De atlfel noua achiziศ›ie a Stelei, Breeveld, va avea ศ™ansฤƒ sฤƒ evolueze pentru prima datฤƒ împotriva fostei echipe.

Steaua ศ™i Petrolul au ศ™anse mari sฤƒ ducฤƒ o luptฤƒ în doi în acest sezon, cel puศ›in în prima parte, în condiศ›iile în care Astra, dupฤƒ ce a fฤƒcut instrucศ›ie în primele douฤƒ etape, cu FC Braศ™ov (5-0) ศ™i cu Chiajna (2-0), a pierdut în faศ›a celor de la FC Botoศ™ani, iar în prezent ocupฤƒ locul al patrulea. Cum Petrolul ศ™i Steaua au ศ™anse mari sฤƒ se impunฤƒ din nou ศ™i în aceastฤƒ etapฤƒ, giurgiuvenii sunt nevoiศ›i sฤƒ câศ™tige meciul cu CSMS Iaศ™i, de pe teren propriu.

Astra este amininศ›atฤƒ ศ™i de Dinamo, echipฤƒ care a fฤƒcut un salt uriaศ™ în ultimul sezon. Ascensiunea “câinilor roศ™ii” continuฤƒ ศ™i în noua ediศ›ia a Ligii I, din primele 3 meciuri echipa din ศ˜tefan cel Mare reuศ™ind sฤƒ scoatฤƒ 7 puncte. Dinamoviศ™tii anunศ›ฤƒ cฤƒ vor lupta pentru locurile de cupe europene ศ™i în acest sezon, iar una dintre ศ›inte este sฤƒ termine pe un loc mai bun la finalul sezonului, în 2015.

În coada clasamentului singura echipฤƒ care a uimit este Ceahlฤƒul, pentru care ศ™ocul demiterii antrenorului a fost unul benefic. Nemศ›enii, dupฤƒ ce au pierdut cu ASA (1-4) ศ™i cu CFR (0-4) s-au impus cu 1-0 în faศ›a celor de la Pandurii, reuศ™ind astfel sฤƒ urce de pe ultima poziศ›ie pânฤƒ pe locul 12.

Clasament înaintea etapei a IV-a a Ligii I: Petrolul – 9 puncte (+8 golaveraj), Steaua – 9 pct. (+5), Dinamo – 7 pct. (+5), Astra – 6 pct. (+6), Gaz Metan – 5 pct. (+3).

Cele mai citite

O parte din centrala nuclearฤƒ de la Zaporojie ar putea fi demolatฤƒ dupฤƒ avariile cauzate de incendiu, anunศ›ฤƒ AIEA

O parte din cea mai mare centralฤƒ nuclearฤƒ din Europa, centrala de la Zaporojie, va trebui probabil demolatฤƒ dupฤƒ ce a fost avariatฤƒ de...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Rusia, forศ›atฤƒ sฤƒ รฎศ™i stocheze gazul arctic din cauza sancศ›iunilor: Proiectul lui Putin, lovit de izolarea globalฤƒ

Rusia a รฎnceput sฤƒ stocheze gazul produs de proiectul Arctic LNG 2, iniศ›iativa de vรขrf a lui Vladimir Putin รฎn regiunea arcticฤƒ, din cauza...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ