19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleLiga I: Steaua, în cursa spre un nou titlu. Țintele campioanei!

Liga I: Steaua, în cursa spre un nou titlu. Țintele campioanei!

Liga I a ajuns deja la cea de a patra etapă, care se desfășoară între 15 – 18 august, iar lupta la titlu se conturează între Steaua și Petrolul. După un start perfect, Astra s-a împotmolit la Botoșani, acolo unde a pierdut în ultima etapă cu 1-0, iar acum se vede nevoită să aștepte primele greșeli ale rivalilor pentru a reintra în cursa la titlu.

Etapa a patra a Ligii I este una care aduce mai multe noutăți pe prima scenă a fotbalului românesc. Steaua, cu șanse mari să-și treacă în palmares al treilea titlu consecutiv, a avut parte de o serie de schimbări majore în ultima perioadă la nivelul primului 11. Fundașul Srdjan Luchin și Nicandro Breeveld, închizător, noi achiziții ale roș-albaștrilor, vin să întărească liniile campioanei, mai ales că Florin Gardoș, o piesă importantă din defensivă a luat deja calea Angliei. Însă marea lovitura pe care Steaua încearcă să o dea, chiar înaintea turului cu Ludogoreț, de marți, din play-off-ul Ligii Campionilor, este aducerea la echipă a lui Frederico Piovaccari. Valeriu Argăseală a confirmat informațiile apărute în presă, cum că se negociază un nou împrumut al italianului de la Sampdoria.

Chiar dacă l-a pierdut pe Gardoș, Steaua și-ar întărit foarte mult echipa dacă Piovaccari ar reveni în primul 11 al campioanei. Roș-albaștrii își permit acum să vină cu o ofertă mai bună pentru aducerea italianului, după ce Gardoș a plecat la Southampton pentru circa 7,5 milioane euro, sumă încă neoficială. În plus printre țintele Stelei se mai află și Grozav sau fostul petrolist, Jeremy Bokila, jucători care ar putea ajunge în Ghencea mai ales dacă transferul italianului nu se va perfecta.

Cu Luchin, Breeveld și Piovaccari, șansele Stelei ar crește considerabil în lupta cu Petrolul și cu o a treia combatantă la titlu, care rămâne încă necunoscută. De altfel Petrolul, principala rivală a steliștilor din noul sezon, nu a făcut transferuri importante în această vară și în schimb a pierdut jucători extrem de importanți. Singurul transfer care deocamdată a dat randamentul așteptat este cel al lui Nepomuceno.

Petrolul, deocamdată lider al clasamentului în Liga I, după ce a câștigat la scor și cel de-al treilea meci al său, cu CSMS Iași (5-1), are un avantaj de doar 3 goluri în fața Stelei, astfel că singurul lucru pe care prahovenii trebuie să-l facă pentru a-și consolida poziția este să câștige cel puțin la distanță de 1 gol. Petrolul va întâlni, sâmbătă, pe propriul teren, un adversar mereu dificil, Rapid București, în timp ce Steaua va primi acasă, vineri, vizita celor de la Pandurii. Meciul cu gorjenii va fi unul interesant, echipa fiind un furnizor constat de jucători talentați pentru campioana României. De atlfel noua achiziție a Stelei, Breeveld, va avea șansă să evolueze pentru prima dată împotriva fostei echipe.

Steaua și Petrolul au șanse mari să ducă o luptă în doi în acest sezon, cel puțin în prima parte, în condițiile în care Astra, după ce a făcut instrucție în primele două etape, cu FC Brașov (5-0) și cu Chiajna (2-0), a pierdut în fața celor de la FC Botoșani, iar în prezent ocupă locul al patrulea. Cum Petrolul și Steaua au șanse mari să se impună din nou și în această etapă, giurgiuvenii sunt nevoiți să câștige meciul cu CSMS Iași, de pe teren propriu.

Astra este aminințată și de Dinamo, echipă care a făcut un salt uriaș în ultimul sezon. Ascensiunea “câinilor roșii” continuă și în noua ediția a Ligii I, din primele 3 meciuri echipa din Ștefan cel Mare reușind să scoată 7 puncte. Dinamoviștii anunță că vor lupta pentru locurile de cupe europene și în acest sezon, iar una dintre ținte este să termine pe un loc mai bun la finalul sezonului, în 2015.

În coada clasamentului singura echipă care a uimit este Ceahlăul, pentru care șocul demiterii antrenorului a fost unul benefic. Nemțenii, după ce au pierdut cu ASA (1-4) și cu CFR (0-4) s-au impus cu 1-0 în fața celor de la Pandurii, reușind astfel să urce de pe ultima poziție până pe locul 12.

Clasament înaintea etapei a IV-a a Ligii I: Petrolul – 9 puncte (+8 golaveraj), Steaua – 9 pct. (+5), Dinamo – 7 pct. (+5), Astra – 6 pct. (+6), Gaz Metan – 5 pct. (+3).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă