20.6 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ajutor american pentru Irak. Obama anunță că raidurile aeriene vor continua...

UPDATE. Ajutor american pentru Irak. Obama anunță că raidurile aeriene vor continua pentru protejarea creștinilor

UPDATE. Barack Obama a anunțat, sâmbătă, că Statele Unite vor continua raidurile aeriene în nordul Irakului pentru protejarea creştinilor refugiaţi pe Muntele Sinjar şi a personalului diplomatic şi militar american, potrivit Mediafax.

Obama a precizat că aviaţia militară americană va continua să ofere asistenţă umanitară creştinilor care fug de insurgenţii sunniţi.

"Aviaţia militară americană este pregătită să declanşeze noi raiduri aeriene pentru a-i opri pe insurgenţi să ajungă la refugiaţii de pe Muntele Sinjar", situat în nord-vestul Irakului, a declarat Obama.

"Insurgenţii grupului terorist sunnit Stat Islamic (SI/SIIL) au avansat mai rapid decât de aşteptam. Aviaţia militară americană este pregătită să declanşeze noi raiduri aeriene pentru a-i opri pe insurgenţi să ajungă la refugiaţii de pe Muntele Sinjar", situat în nord-vestul Irakului, a declarat Obama.

"Am discutat cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cu premierul britanic, David Cameron. Amândoi susţin acţiunile noastre şi sunt de acord să ne ajute cu asistenţa umanitară pe care o oferim irakienilor", a precizat Obama.

"Problemele Irakului nu pot fi soluţionate în câteva săptămâni. Statele Unite nu vor trimite trupe suplimentare pe teren. Nu pot stabili un calendar pentru încheierea raidurilor aeriene. Operaţiunile vor continua cât va fi necesar pentru protejarea refugiaţilor irakieni şi a personalului american", a dat asigurări preşedintele SUA, pledând pentru o soluţie politică la conflictul interconfesional irakian.

Avioane militare americane au paraşutat din nou, sâmbătă dimineaţă, alimente şi apă destinate refugiaţilor irakieni care fug de insurgenţii din cadrul grupului terorist Stat Islamic, în nordul Irakului.

Trei avioane cargo escortate de aparate de vânătoare F/A-18 au paraşutat alimente şi apă destinate "miilor de irakieni refugiaţi în zona Muntelui Sinjar", a comunicat Pentagonul.

Operaţiunea de lansare a alimentelor pentru refugiaţii irakieni a început în cursul nopţii de joi spre vineri.

Cele mai citite

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă