23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSUA dezminte informaţiile: Distrugătorul USS Ross NU a fost forţat de ruşi...

SUA dezminte informaţiile: Distrugătorul USS Ross NU a fost forţat de ruşi să-și schimbe cursul în Marea Neagră

Marina militară americană a negat informațiile publicate, sâmbătă, de media rusă privind faptul că avioane ale Moscovei ar fi forțat un distrugător american să-și schimbe cursul în Marea Neagră, informează Agerpres.

Agenția rusă RIA Novosti a informat, sâmbătă, că forțele navale ruse au ridicat de la sol avioane de luptă Suhoi Su-24 când distrugătorul USS Ross s-ar fi apropiat de apele teritoriale ale Rusiei după plecarea dintr-un port din România.

Citeşte şi: Rusia a trimis AVIOANE DE LUPTĂ împotriva distrugătorului USS Ross din Marea Neagră

Agenția a citat o sursă neprecizată care afirma că echipajul navei a acționat “provocator și agresiv”. Potrivit acestor informații, nava americană ar fi schimbat cursul după de a detectat avioanele rusești.

Forțele navale americane pentru Europa și Africa au negat aceste informații într-un comunicat, precizând că nava s-a aflat tot timpul în apele internaționale și că nu și-a schimbat niciun moment cursul.

De asemenea, forțele navale americane precizează că echipajul a observat avioanele Suhoi în timpul operațiunilor de rutină, dar că nu a interacționat cu acestea, iar membrii echipajului s-au comportat profesionist.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă