15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialNoaptea Albă a Institutelor Culturale

Noaptea Albă a Institutelor Culturale

Cea de-a noua ediţie a evenimentului Noaptea Institutelor Culturale are loc în București azi, începând cu ora 16.00, și va aduce publicului un program variat.

Coordonatorul ediţiei de anul acesta a Nopţii Institutelor Culturale, Institutul Francez, găzduieşte expoziţia “Cele mai frumoase cărţi din România” – un proiect cultural cu desfăşurare anuală, dedicat designului de carte.

La Centrul Ceh sunt aduşi în prim-plan artiştii români care au fost înlăturaţi după 1989 din cauza asocierii lor cu vechiul regim, prin expoziţia pop-up “Artişti abandonaţi”. Grădina de Beton a instituţiei devine Discotecă, răsunând de muzica cehoslovacă a anilor ‘60-’90, după cum informează Mediafax.

Ateliere au loc şi la Centrul Cultural Turc “Yunus Emre”, unde vizitatorii vor putea participa la workshop-uri şi la cursuri demonstrative de limba turcă. Vor avea loc proiecţii de film, dar şi o expoziţie de artă culinară şi vor exista spaţii special amenajate pentru demonstraţii de preparare a ceaiului şi cafelei turceşti. Institutul Maghiar din Bucureşti vine în întâmpinarea vizitatorilor cu un eveniment gastronomic al cărui personaj principal este gulaşul. Din program fac parte şi o expoziţie de produse hand-made, un workshop de pictură pe sticlă și dansuri populare. Institutul Cervantes invită la o incursiune în lumea creaţiei spaniole contemporane, prin prezentarea lucrărilor unuia dintre cei mai importanţi graficieni spanioli contemporani, Isidro Ferrer.

Institutul Cultural Român a pregătit un program variat: teatru nonverbal pentru copii, un concert susţinut de Electric Brother Live Band şi proiecţia celor mai recente scurtmetraje româneşti prezentate în secţiunea Short Film Corner a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2015.  Din programul pregătit de British Council nu lipsesc muzica şi poeziile scoţiene, bucătăria tradiţională britanică şi folkul irlandez. Tema principală la Goethe-Institut este arta culinară, temă abordată şi de Institutul Polonez.   

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă