Pastele rigatoni cu legume și stafide aurii sunt delicioase, sățioase și hrănitoare. După rețeta sugerată de readersdigest.ca, pastele se pregătesc în maximum 20 de minute.
Ingrediente
- 340 g de paste rigatoni
- doi broccoli fără tulpină, tăiați transversal în felii de aproximativ 2 cm
- o lingură cu ulei de măsline
Citește și: Reţetă vegetariană de vară: Salată pentru detoxifiere
- o ceapă roșie, tăiată în jumătate și apoi transversal, în felii subțiri
- un ardei gras galben, tăiat în felii subțiri
- doi praji, tăiați pe diagonală, în felii subțiri
- 100 g de stafide aurii
- un sfert de linguriță cu chilli
- un sfert de ligurință cu sare
- opt căței de usturoi căliți
- 12 roși cherry, tăiate în jumătate
Citește și: Reţetă rapidă: Salată Coleslaw
- chimen, după gust
- un sfert de linguriță cu piper negru
- 50 g de brânză parmezan
Mod de pregătire
Într-o oală mare, se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se adaugă broccoli și se lasă la fiert pentru cel puțin cinci minute. Se scurg.
Între timp, într-o cratiță mare, se călesc ceapa, ardeiul, prazul, stafide, și se condimentează cu sare și chilli. Se amestecă timp de patru minute. Apoi, se adaugă usturoiul. Se amestecă pentru un minut, după care se ia cratița de pe foc.
Într-un bol mare, se pun pastele, broccoli, compoziția călită, roșiile și chimenul. Se adaugă piper și parmezan.