Tortul cu blat de biscuiți cu cacao și cremă de vanilie este delicios și se pregătește ușor. După rețeta sugerată de popsugar.com, tortul nu necesită coacere și este perfect pentru zilele calde de vară.
Ingrediente pentru blat
- 25 de biscuiţi cu cacao şi cremă de vanilie, striviţi bine sau daţi prin blender
- trei linguri cu unt topit
Citește și: Rețetă: Tort mojito înghețat
Ingrediente pentru cheesecake
- 230 g de brânză cremoasă, la temperatura camerei
- 100 g de zahăr pudră
- o linguriţă cu esenţă de vanilie
- 230 g de frişcă tare sau whipped topping
Citește și: Desert rapid de vară, fără coacere: Fantezie cu căpșuni
Ingrediente pentru topping
- 40 ml de topping cu căpşuni sau magiun
Mod de pregătire
Se pregăteşte o tavă de aproximativ 20 cm cu folie alimentară. Se lasă margini de folie de 2 cm, astfel încât să se poată scote tortul uşor.
Într-un bol de mărime medie, se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit. Se presează compoziţia pe vasul pregătit cu folie.
Într-un vas mare, se bate brânza cremoasă cu un mixer, pentru aproximativ două minute. Se adaugă, treptat, zahărul, și se amestecă încontinuu, până când se formează o compoziție moale și fină. Se adaugă esența de vanilie, după care se adaugă frișca tare și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule, de jos în sus, până când se încorporează bine.
Citește și: Desert de vară, fără coacere: Tort ecler cu ciocolată
Se acoperă blatul din biscuiți cu compoziția de brânză dulce. Se acoperă vasul și se dă la frigider pentru cel puțin trei ore.
Înainte de servire, se adaugă toppingul cu căpșuni.