14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportPonta: Am cerut Curții Constituționale ca președintele să nu mai poată refuza...

Ponta: Am cerut Curții Constituționale ca președintele să nu mai poată refuza mandatul

Premierul victor Ponta s-a prezentat personal la Curtea Constituțională pentru a cere delimitarea clară între președinte și premier a atribuțiilor de reprezentativitate a României la Consiliul European.

”Vreau să nu mai existe un conflict în privința reprezentării României la Consiliul European. […] Nu acum, cu domnul Băsescu. Pentru viitor, pentru că dumnealui oricum nu o să respecte decizia Curții”, a declarat Ponta la ieșirea din ședință.

Pe de altă parte, președintele României a fost reprezentat la Curtea constituțională de un consilier. Claudiu Dinu a susținut că  nici nu se pune problema nerespectării deciziei Curții.

Premierul Victor Ponta a ajuns la CC în jurul orei 10:10. Acest lucru este o premieră, întrucât până acum nu a mai venit să-și susțină punctul de vedere în niciuna din celelalte trei sesizări făcute la Curte Constituțională pe aceeași temă.

De fiecare dată CC a dat câștig de cauză președintelui în această dispută, stabilind că președintele este cel care trebuei să reprezinte România la Consiliul European. totuși, CC a stabilit că președintele îi poate delega premierului atribuțiile de participare la Consiliu.

Ultima reclamație făcută de premierul Ponta la CC pe această temă datează din 24 iunie, atunci când s-a plâns că președintele băsescu nu l-a delegat să participe la Consiliul European în condițiile în care – spune premierul – participarea la Consiliu ține de atribuţiile Guvernului.

Cele mai citite

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă