Salata confetti cu creveţi şi legume este delicioasă şi hrănitoare, perfectă pentru mesele de prânz sau cină. Pregătită după reţeta sugerată de allrecipes.com, salata se face uşor, fără efort.
Ingrediente
- 370 g de paste spiralate
- un avocado copt, curăţat de coajă şi sâmburi şi mărunţit
- două linguriţe cu zeamă de lime
- 450 g de creveţi, curăţaţi
Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii
- două roşii, tocate
- patru cepe verzi, tocate
- 100 g de ceapă roşie mărunţită bine
- 50 g de ardei gras verde tocate
- 50 g de ardei gras roşu mărunţit
- 50 g de ardei gras galben tocate
- 50 g de ardei gras orange mărunţit
- 50 g de frunze proaspete de coriandru, tocate
- 300 ml de suc de legume
- 50 ml de ulei de măsline
Citeşte şi: Reţetă vegetariană de vară: Salată pentru detoxifiere
- 50 ml de ketchup
- 50 ml de suc de lime proaspăt
- o lingură cu hrean
- un ardei iute, curăţat de sâmburi şi tocat mărunt
- o linguriţă cu sos iute de ardei, sau după gust
- o linguriţă cu sare, sau după gust
- un căţel de usturoi, tocat
- jumătate de linguriţă cu piper negru
Mod de pregătire
Se fierbe apă cu sare într-o oală mare. Se fierb pastele până când se înmoaie puţin, aproximativ opt minute. Se scurg şi se răcesc cu apă rece.
Citeşte şi: Reţetă rapidă: Salată Coleslaw
Într-un bol, se pune avocado, care se amestecă cu două linguriţe cu suc de lime. Se acoperă şi se dă la frigider.
Într-un bol mare de salată, se amestecă pastele, creveţii, roşiile, ceapa verde şi roşie, ardeii graşi de cele patru culori şi coriandrul.
Într-un blender, se amestecă sucul de legume, uleiul de măsline, ketchup şi 50 ml de zeamă de lime. Se adaugă hreanul, ardeiul iute, sosul iute, sarea, usturoiul şi piperul negru. Se toarnă dressingul format peste salata de paste şi se amestecă. Se dă la frigider pentru două sau trei ore.
Înainte de servire, se amestecă cu avocado.