14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialGuma de mestecat poate afecta memoria!?

Guma de mestecat poate afecta memoria!?

În urma unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Anglia s-a ajuns la concluzia că guma de mestecat poate afecta memoria.

Mestecatul împiedică creierul de a memora liste seriale, mișcările continue distrag atenția și astefl este afectată memoria pe termen scurt.

La acest studiu voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. Astfel s-a constatat că cei care au mestcat gumă în timp ce se uitau pe liste cu numere și litere și-au amintit cu greutate conținutul, spre deosebire de cei din grupul care se concentrau doar la liste.

Citește articolul integral pe lyla.ro!

Cele mai citite

Marcel Ciolacu confirmă fondurile pentru recalcularea pensiilor: Perspectiva majorărilor în septembrie

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că Executivul are fonduri pentru majorarea pensiilor din septembrie, în ciuda speculațiilor recente privind riscul unei întârzieri a acestei...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă