Când vine vorba de dulciuri și prăjituri făcute în casă, pe lângă faptul că există o mulțime de rețete, majoritatea necesită și foarte multă îndemânare, timp și perspicacitate.
În general, dulciurile se prepară mai greu decât celelalte feluri de mâncare, tocmai de aceea când vrem să facem un meniu complet, întotdeuna începem cu prepararea prăjiturilor.
Una dintre cele mai populare și bune prăjituri din lumea internațională a dulciurilor, este Tiramisu. Acesta nu are un grad de dificultate foarte mare, dar necesită ceva timp pentru a-l realiza.
Pentru astăzi îți propunem o rețetă mai aparte de Tiramisu, mai exact: Tiramisu la pahar.
Iată ingredientele necesare:
2 ouă
200 ml cafea
Praf sare
2 plicuri zahăr vanilat
200 grame frișcă naturală
16 pișcoturi
200 grame mascarpone
100 grame zahăr
Whisky
Cacao sau ciocolată pentru ornat
Modul de preparare:
În primul rând alegi niște pahare potrivite în care se va afla prajitura, după care faci cafeaua și o lași să se răcească.
În continuare separi gălbenușurile de albușuri, după care, cu ajutorul unei furculițe vei amesteca cu puțin praf de sare și zahărul vanilat gălbenușurile. Când încep să se omogenizeze, poți apela la un mixer și să le amesteci în continuare. În toată compoziția adaugi și crema de mascarpone și frișca naturală. Mixezi până când toată combinația devine omogenă.
Albușurile le vei mixa separat, după care torni spuma în compoziția menționată mai sus și amesteci cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos.
Pișcoturile le vei tăia în așa fel încât se se potrivească în pahar, după care le înmoi în cafea, dar nu foarte tare.
Acum începi să aranjezi ingredientele în pahar, începând cu câte un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, după care un strat de cremă și continui tot așa până la vârful paharului.
Ornezi cu ciocolată rasă sau cacao și pui paharele la frigider pentru aproximativ 2 ore, după care Tiramisu poate fi servit. Poftă bună!