27.4 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăLifestyleOlanda - Mexic 2-1. Batavii, în sferturile Cupei Mondiale după un meci...

Olanda – Mexic 2-1. Batavii, în sferturile Cupei Mondiale după un meci dramatic

Olanda s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale de fotba din Brazilia la finalul unui meci dramatic, în compania naționalei Mexicului. Batavii s-au impus cu 2-1, după ce în minutul 87 scorul era de 1-0 pentru americani.

Partida desfășurată la Fortaleza a fost din nou una dramatică pentru mexicani, națională eliminată pentru a treia oară consecutiv în optimile CM. După o primă repriză în care americanii au fost mai incisivi în fața porții adverse, dar fără niciun gol marcat, debutul celei de a doua reprize a adus și primul gol. Dos Santos s-a demarcat dintre doi fundași olandezi și a șutat de la circa 20 de metri de poarta lui Cillessen. După această reușită Olanda a decăzut, fiind la un pas de a primi iar gol. 

Au urmat o serie de ratări ale batavilor și cu toate că soarta partidei era pecetluită, Mexicul controlând destul de bine jocul, olandezii au spulberat visele mexicanilor în doar 3 minute. Mai întâi a fost șutul lui Sneijder, un jucător mereu decisiv în momente de cumpănă – lucru demonstrat și cu Galatasaray, când a eliminat Juventus din Liga Campionilor prin golul său venit la fel de târziu -, după care a urmat un penalty, obținut de Robben. 

Faza este una controversată, însă a existat un contact între Marquez și Robben atunci când olandezul a căzut în careu. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Huntelaar. Van Gaal a fost inspirat, înlocuindu-l pe Van Persie cu Huntelaar cu nici 10 minute înainte ca Huntelaar să transforme penalty-ul.

Olanda va juca în sferturi împotriva câștigătoarei din partida Costa Rica – Grecia, optime disputată, duminică, de la ora 23.00.

Brigada portugheză de arbitri, condusă de Pedro Proenca, a dat 3 cartonașe galbene, toate mexicanilor.

Cele mai citite

CNSAS verifică documentul privind o presupusă colaborare a lui Nicuşor Dan cu Securitatea

CNSAS a transmis marţi că nu a eliberat documentul privind o presupusă colaborare a lui Nicuşor Dan cu Securitatea comunistă, dar se vor verifica...

Ministrul de Finanțe și șeful Vămilor inaugurează scanerele de la vama Albița

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și președintele Autoritãții Vamale Române, Marcel Mutescu, merg în ziua de 4 iunie 2024 la vama Albița (județul Iași), unde...

Nicolae Ciucă a vizitat Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, început în 1989, și finalizat în proporție de 90%

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat, luni, lucrările de la Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, care au fost începute...
Ultima oră
Pe aceeași temă