17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportVictor Ponta, din nou premier. Iohannis a semnat decretul privind încetarea interimatului...

Victor Ponta, din nou premier. Iohannis a semnat decretul privind încetarea interimatului lui Oprea

Victor Ponta și-a reluat, joi, atribuțiile de premier. Președintele Klaus Iohannis a semnat privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru pentru Gabriel Oprea, informează Administrația Prezidențială.

Citește și: FOTO. Victor Ponta S-A ÎNTORS în ţară. Când își reia locul în fruntea Guvernului

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iulie a.c., Decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citește și: Ce spune Robert Cazanciuc despre întoarcerea în țară a premierului

Premierul Victor Ponta s-a întors, miercuri, în România şi a mers la Guvern. El a intrat în cârje, în Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului.

Ponta a fost întâmpinat la intrare, pe scările Palatului Victoria, de către premierul interimar Gabriel Oprea şi liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb. La ora 12.00 este programată şedinţa de guvern, Executivul anunţând marţi că aceasta va fi condusă de premierul interimar Gabriel Oprea.

Citește și: VIDEO + FOTO. Cum arată Victor Ponta, după cele cinci săptămâni în Turcia

Victor Ponta, a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

În această perioadă de absență a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Citește și: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a fost RESPINSĂ. Care au fost principalele discursuri și contre

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracțiuni, în dosarul lui Dan Șova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputați, în 8 iunie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă