16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul CEO Microsoft, Steve Ballmer cumpără Los Angeles Clippers

Fostul CEO Microsoft, Steve Ballmer cumpără Los Angeles Clippers

Fost CEO al Microsoft, Steve Ballmer, va plăti două miliarde de dolari (aproape 1,47 miliarde de euro) pentru a cumpăra echipa de baschet Los Angeles Clippers, informează AFP, citată de Mediafax.

Actualul proprietar al clubului Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a fost suspendat pe viaţă de NBA pentru remarce rasiste şi forţat de forul baschetbalistic nord-american să-şi vândă franciza. Ballmer şi familia Sterling au ajuns, joi, la un acord pentru a finaliza această tranzacţie.

Sterling a cumpărat echipa în 1981 pentru 12 milioane de dolari, când aceasta avea sediul la San Diego. Ballmer a fost CEO Microsoft între 2000 şi 2012 şi a încercat de mai multe ori să investească într-o formaţie din NBA, pe care să o mute în oraşul Seattle. Averea lui este estimată la 20,7 miliarde de dolari.

În cazul în care tranzacţia se va realiza, va fi a doua cea mai mare ca valoare din istoria sportului american, după achizţionarea echipei de baseball Los Angeles Dodgers, cu 2,15 miliarde de dolari, în 2012, de către un grup de investitori din care făcea parte şi legenda baschetului american Magic Johnson. Vânzarea clubului Clippers trebuie aprobată de trei sferturi dintre patronii din NBA.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă