18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRaportul SUA dezvăluie numărul victimelor traficului de persoane, la nivel mondial

Raportul SUA dezvăluie numărul victimelor traficului de persoane, la nivel mondial

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume au fost victime ale traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă sau în scop sexual, potrivit unui raport al Departamentului de Stat american publicat luni, informează Mediafax.

Potrivit indicilor utilizaţi în raport, există trei categorii în care fiecare ţară poate fi inclusă, în funcţie de eforturile guvernelor de a combate traficul de persoane. Din prima categorie (Tier 1), fac parte 31 de ţări care au cel mai mare control asupra traficului de persoane, înregistrând cele mai bune rezultate în micşorarea numărului de victime. 

Citește și: Raport DUR al SUA privind traficul de persoane din România. Ce semnalează documentul

Printre acestea se află Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Canada, Coreea de Sud, Armenia, Marea Britanie, Taiwan, Nicaragua şi Chile.

În cea de-a doua categorie (Tier 2), au fost încadrate 89 de ţări, printre aceastea fiind şi România. În plus, alte 44 de ţări sunt pe lista de avertisment, urmând a fi incluse în cea de-a treia categorie (Tier 3), dacă nu-şi vor intensifica eforturile de combatere a cazurilor traficului de persoane. A fost cazul unor state precum Thailanda, Malaysia, Venezuela şi Gambia, care s-au alăturat celor 20 de ţări incluse în cea de-a treia categorie, potrivit raportului întocmit de Departamentul de Stat american.

Potrivit organizaţiei Global Slavery Index, ar exista 35,8 milioane de persoane care sunt supuse unor forme de sclavie modernă, 14 milioane dintre aceştia – aproximativ o treime din numărul total al victimelor – sunt supuse sclaviei în India, fiind obligate să muncească sau fiind traficate.

Cu toate că milioane de oameni sunt victime ale sclaviei, cifrele cu privire la condamnările acestor cazuri de către domeniul justiţiei sunt foarte mici. Potrivit raportului, în 2014, 44.758 de victime au fost identificate, dar au fost efectuate doar 9.460 procese şi 5.776 de condamnări.

Departamentul de Stat american a publicat luni raportul anual privind traficul de persoane, analizând gradul în care 188 de ţări s-au confruntat cu această problemă pe parcursul anului 2014. Potrivit organizaţiei Human Rights First, există 21 de milioane de victime ale sclaviei, la nivel global, aducând traficanţilor profituri anuale de 150 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă