20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăTechCum comentează Antonescu votul lui Ponta în favoarea sa, la alegerile din...

Cum comentează Antonescu votul lui Ponta în favoarea sa, la alegerile din 2009

Liderul PNL, Crin Antonescu, a comentat ironic declaraţiile făcute de președintele PSD Victor Ponta despre votul la alegerile prezidenţiale din 2009.  

”E o lungă istorie de votant de dreapta a domnului Ponta, pentru că dacă în 1992 a votat cu Emil Constantinescu, iar în 1996 a votat cu Emil Constantinescu, în 1990 a votat cu Ion Raţiu, în 2009 a votat cu Antonescu, asta înseamnă că face parte din nucleul dur al alegătorilor de dreapta. Este un alegător harnic, conştiincios, care se prezintă de fiecare dată la vot şi votează candidatul dreptei şi e de văzut dacă în toamna acestui an va rămâne constant, ceea ce este de aşteptat. Pentru mine, în ipoteza că voi fi candidat, este foarte încurajator să contez pe votul domnului Ponta”, a declarat liderul PNL.

El a fost întrebat dacă ar fi fost necesară o demisie din fruntea partidului în cazul în care cineva de la PNL ar fi făcut o astfel de afirmaţie, că nu a votat candidatul liberal.

”Să nu dramatizăm, nu cred că un om poate fi exclus pentru un vot dat în alegeri naţionale. Este o disciplină de partid când vorbim de o moţiune de cenzură sau de vreun alt proiect pentru parlamentari, sunt alte rigori. Dar acuma, dacă bietul cetăţean Ponta, cu opţiuni care se arată constant de dreapta a votat aşa, pot să te întrebi de ce activează într-un partid socialist, dar este dreptul lui. Până la urmă, asta este o expresie a democraţiei, asta arată că partidul socialist e un partid foarte democratic şi în România, ţară care prinde asemenea fenomene. Deci, nu l-aş fi exclus, dimpotrivă, l-aş fi păstrat ca pe un exemplar care să dovedească această afirmaţie despre democraţia în România şi în partidul meu”, a mai spus Antonescu.

Victor Ponta, fost şef de campanie al lui Mircea Geoană, a declarat, joi, că la alegerile prezidențiale din 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu deoarece îl considera ”schimbarea de care era nevoie”.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă