10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăLifestyleReacții după Real Madrid - Atletico 4-1, în finala Ligii Campionilor

Reacții după Real Madrid – Atletico 4-1, în finala Ligii Campionilor

Real Madrid este noua campioană a Europei, după ce s-a impus, sâmbătă, în finala Ligii Campionilor, cu scorul de 4-1, în fața echipei Atletico Madrid. Cel de-al zecelea titlu de campioană europeană din palamresul Realului le-a adus galacticilor și milioanelor de fani din întreaga lume o seară magică.

Sergio Ramos a marcat golul egalizator pentru Real cu mai puțin de 2 minute înainte de finalul meciului, el declarând că reușita le-a dedicat-o fanilor. "Este cel mai important gol din cariera mea. Este incredibilă satisfacţia pe care am dat-o fanilor luptând până la final. Nu este golul meu, este al tuturor fanilor, al familieie mele, al celor care ne-au susţinut până la final. Meritam să câştigăm acest trofeu după atâţia ani. Am intrat în istorie", a declarat Ramos după finala de la Lisabona, potrivit Mediafax.

Antrenorul Carlo Ancelotti i-a mulțumit clubului că a avut încredere în el. "Preşedintele m-a felicitat. Este foarte fericit. Încă din prima zi la Real, în sala trofeelor, i-am spus: «aici lipseşte un trofeu, hai să-l câştigăm». Şi am reuşit, datorită eforturilor jucătorilor şi clubului. Am avut parte de multă încredere din partea clubului, am avut parte de liniştea neesară pentru a câştiga meciuri importante. Este un prim sezon cu un grup profesionist, motivat. De exemplu, Marcelo nu era mulţumit că este rezervă, iar când a intrat a fost extrem de determinat", a spus Ancelotti.

Antrenorul lui Atletico, Diego Simeone, a declarat că echipa sa a făcut un meci mare și că nimeni nu are motive să plângă. "Real Madrid a fost echipa mai bună în a doua repriză, ne-a ţinut în jumătatea noastră de teren şi este foarte greu să câştigi în faţa unei astfel de echipe. Să câştigi este important, dar sprijinul oamenilor şi aplauzele voastre (n.r. – el a fost aplaudat la conferinţa de presă) demonstrează că asta nu e totul. Le-am spus jucătorilor mei că nu trebuie să plângă, deoarece după un astfel de meci ştii că ai dat totul. Putem să ţinem capul sus. Nu sunt trist. Sunt supărat că nu ne-am atins obiectivul. Mi-ar fi plăcut să câştigăm. dar sunt calm, ştiu că putem trece peste. Vor mai fi alte meciuri, alţi jucători. Este o lecţie de viaţă. Putem trece peste şi putem continua", a spus Simeone.

Simeone a spus că decizia de a-l înlocui pe starul echipei, Diego Costa, în minutul 9, a venit după ce și-a dat seama că acesta nu era refăcut complet în urma accidentării suferite și că nu se simțea la fel de bine ca la antrenamentele de vineri.

Jucătorii lui Atletico și-au felicitat adversarii la finalul jocului, cu toate că pe parcursul jocului au avut loc unele momente extrem de tenisonante între cele două echipe. "Au reuşit să egaleze, acesta este fotbalul. În prelungiri, ei au meritat să câştige. Ne-am luptat şi am mers cât de departe am putut", a declarat căpitanul lui Atletico, Gabi.

"Nu a fost nicio lipsă de concentrare din partea noastră. Tot meritul revine echipei Real şi acestui gol frumos al lui Ramos. Nu trebuie să plângem, ci să-i felicităm pe învingători. Este dureros să pierzi o finală astfel, dar rămânem un grup de învingători", a subliniat Felipe Luis.

 

 

 

Cele mai citite

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă