23.6 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialDirectorul E.ON Moldova şi primarul din Sascut rămân în arest

Directorul E.ON Moldova şi primarul din Sascut rămân în arest

Directorul şi doi şefi de formaţie din cadrul E.ON Moldova, precum şi primarul comunei băcăuane Sascut, arestaţi la începutul acestei săptămâni sub acuzaţia de corupţie, trafic de influenţă şi furt de energie electrică, rămân închişi, după ce Tribunalul Bacău le-a respins contestaţiile, scrie Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Bacău au respins contestaţiile formulate de directorul şi doi şefi de formaţie din cadrul E.ON Moldova, precum şi de primarul comunei băcăuane Sascut, de eliberare din arestul preventiv, măsură luată la începutul acestei săptămâni de Judecătoria Bacău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În consecinţă, directorul Departamentului de Investigaţii Antifraudă a E.ON Moldova, Bogdan Marius Chiţescu, şi doi şefi de Formaţii Măsură Bacău din cadrul aceleiaşi companii de electricitate, Ciprian Constantin Anisei şi Claudiu Popovici, dar şi edilul din Sascut, Cristian Bostan, rămân în continuare în arest preventiv, după ce magistraţii au considerat că sunt „nefondate contestaţiile formulate”.

Judecătoria Bacău a admis, marţi, patru din cele cinci cereri ale procurorilor băcăuani în dosarul de corupţie în care sunt urmărite penal 17 persoane şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui director şi a doi şefi de formaţie din cadrul E.ON Moldova, precum şi al primarului comunei băcăuane Sascut, Cristian Bostan. Pe lângă edilul din Sascut, au mai primit mandate de arestare preventivă directorul Departamentului de Investigaţii Antifraudă a E.ON Moldova, Bogdan Marius Chiţescu, şi doi şefi de Formaţii Măsură Bacău din cadrul aceleaşi companii de electricitate, Ciprian Constantin Anisei şi Claudiu Popovici. Cea de-a cincea persoană propusă pentru arestare preventivă, omul de afaceri Ştefan Corneliu Andrieş, va fi cercetată sub control judiciar.

"Cu privire la cuantumul reprezentând prejudiciul creat E-ON Energie România urmează ca reprezentanţii societăţii să reanalizeze cazurile care fac obiectul cercetărilor şi să precizeze cuantumul prejudiciului creat formulând în acest sens cerere de constituire ca parte civilă în prezenta cauză", menţionau procurorii Parchetului Judecătoriei Bacău.

Cele 17 persoane au fost ridicate de anchetatori în urma a 14 percheziţii care au avut loc la Iaşi şi Bacău, la sediile firmelor oamenilor de afaceri vizaţi, cât şi la locuinţele persoanelor care deţin funcţii de conducere în cadrul E.ON Moldova.

Într-un comunicat transmis la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii E.ON Moldova spun că au pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei.

Aceştia mai susţin că E.ON România "aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică".

Cele mai citite

Nicușor Dan a depus plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a transmis că a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu privire la documentul conform...

Articole pe care trebuie să le includă un set de îmbrăcăminte pentru botezul unui băiat

Botezul este un moment special în viața oricărei familii, marcând un important ritual religios și cultural. Alegerea ținutei pentru acest eveniment este crucială,...

UE înființează o unitate împotriva spălării banilor, cu atribuții în toate statele membre

Uniunea Europeană își consolidează lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului prin crearea noii Autorități de Combatere a Spălării Banilor. Agenția numită "Anti-money laundering authority"...
Ultima oră
Pe aceeași temă