26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRĂZBOI între India şi Nestlé. Ce daune ar putea plăti compania

RĂZBOI între India şi Nestlé. Ce daune ar putea plăti compania

India cere în instanță companiei Nestlé 100 de milioane de dolari pentru „practici comerciale neloiale". Plângerea împotriva companiei arată că reclamele înșelătoare legate de supa de tăiței Maggi au provocat daune consumatorilor, potrivit bbc.com.

Supele instant Maggi au fost interzise în India, după ce autoritatea de reglementare în siguranță alimentară a acuzat Nestlé că nu respectă legile de siguranță alimentară. Supa ar conține cantități "nesigure și periculoase" de plumb, după cum arată rezultatul testelor făcute de autoritățile în domeniu.

Nestlé a contestat acest lucru la Curtea Supremă din Bombay, susținând că produsele sale sunt sigure. Compania spune că supă instant e sigură, după cum arată rezultatele testelor efectuate în alte țări, inclusiv SUA, Marea Britanie și Singapore.

Cu toate acestea, compania, care deține 80% din piață de supă de tăiței instant din India, a distrus deja 400 de milioane de tone de produse Maggi.

Un purtător de cuvânt Nestlé în New Delhi a declarat agenției de știri Reuters că acesta companie va fi în măsură să "furnizeze un răspuns de fond", după ce va primi o notificare oficială cu privire la plângerea depusă la autoritatea în siguranță alimentară.

Acţiunea legală a generat agitaţie în social media. Indienii se întreabă  dacă suma cerută în instanţă se va împărţi tuturor celor care au consumat supă instant Maggi. 

Cele mai citite

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă