24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialRusia implicฤƒ companii din China รฎn construirea coridorului de transport cฤƒtre Crimeea

Rusia implicฤƒ companii din China รฎn construirea coridorului de transport cฤƒtre Crimeea

Companii din China ar putea participa la construcศ›ia coridorului de transport cฤƒtre Crimeea, anunศ›ฤƒ RIA Novosti, citând ziarul rusesc, Kommersant.

Compania de stat China Railway Construction Corporation (CRCC) ศ™i fondul privat de investiศ›ii, China International Fund Ltd. (CIF), intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ investeascฤƒ 3 milioane de dolari în acest proiect.

Reamintim faptul cฤƒ Rusia a anexat Crimeea în urmฤƒ cu aproape douฤƒ luni, comunitatea internaศ›ionalฤƒ nerecunoscând alipirea peninsulei la Federaศ›ia Rusฤƒ. Mai mult, SUA, UE, Japonia ศ™i Canada au impus sancศ›iuni Rusiei.

Ministerul rus al Transporturilor pregฤƒteศ™te un memorandum pentru construcศ›ia acestui coridor, iar inศ›elegerea ar putea fi parafatฤƒ de preศ™edintele Putin, care va vizita China la sfârศ™itul acestei luni.

Proiectul doreศ™te sฤƒ realizeze o punte pentru transportul feroviar ศ™i rutier, existând ศ™i varianta unui tunel pentru o porศ›iune de drum.

Se aศ™teaptฤƒ ca modelele financiare ศ™i de construcศ›ie sฤƒ fie gata pânฤƒ în luna iulie.

Potrivit Kommersant, cooperarea cu firmele din China nu înseamnฤƒ cฤƒ cele ruseศ™ti nu vor fi implicate în proiect, cele mai importante companii de construcศ›ii din Rusia exprimându-ศ™i interesul.

Costurile totale ale proiectului au fost estimate la 45,4 miliarde de ruble (1,27 miliarde de dolari).

Cele mai citite

Ministerul Finanลฃelor รฎmprumutฤƒ peste 1 miliard lei de la bฤƒnci

Ministerul Finanศ›elor a contractat joi un รฎmprumut total de 1,03 miliarde lei de la bฤƒnci, prin douฤƒ licitaศ›ii de titluri de stat, cu dobรขnzi...

Fostul dinamovist Mihai Popescu a avut prima conferinศ›ฤƒ la FCSB! Ce a declarat

Mihai Popescu, la prima conferinศ›ฤƒ dupฤƒ semnarea cu FCSB. Mihai Popescu, fundaศ™ul central รฎn vรขrstฤƒ de 31 de ani, proaspฤƒt transferat de la Farul, a...

Madrid ia mฤƒsuri รฎn privinศ›a trotinetelor electrice

Primฤƒria din Madrid a decis sฤƒ interzicฤƒ circulaศ›ia trotinetelor electrice de รฎnchiriat, invocรขnd problemele legate de siguranศ›a pietonilor. Primฤƒria din Madrid a decis sฤƒ interzicฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ