24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialRusia implică companii din China în construirea coridorului de transport către Crimeea

Rusia implică companii din China în construirea coridorului de transport către Crimeea

Companii din China ar putea participa la construcția coridorului de transport către Crimeea, anunță RIA Novosti, citând ziarul rusesc, Kommersant.

Compania de stat China Railway Construction Corporation (CRCC) și fondul privat de investiții, China International Fund Ltd. (CIF), intenționează să investească 3 milioane de dolari în acest proiect.

Reamintim faptul că Rusia a anexat Crimeea în urmă cu aproape două luni, comunitatea internațională nerecunoscând alipirea peninsulei la Federația Rusă. Mai mult, SUA, UE, Japonia și Canada au impus sancțiuni Rusiei.

Ministerul rus al Transporturilor pregătește un memorandum pentru construcția acestui coridor, iar ințelegerea ar putea fi parafată de președintele Putin, care va vizita China la sfârșitul acestei luni.

Proiectul dorește să realizeze o punte pentru transportul feroviar și rutier, existând și varianta unui tunel pentru o porțiune de drum.

Se așteaptă ca modelele financiare și de construcție să fie gata până în luna iulie.

Potrivit Kommersant, cooperarea cu firmele din China nu înseamnă că cele rusești nu vor fi implicate în proiect, cele mai importante companii de construcții din Rusia exprimându-și interesul.

Costurile totale ale proiectului au fost estimate la 45,4 miliarde de ruble (1,27 miliarde de dolari).

Cele mai citite

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă