32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialRusia a cerut eliberarea membrilor OSCE reţinuţi în Ucraina

Rusia a cerut eliberarea membrilor OSCE reţinuţi în Ucraina

Rusia a cerut sâmbătă eliberarea observatorilor OSCE reţinuţi în estul Ucrainei şi a dat asigurări că va face tot ceea ce poate pentru a obţine această eliberare, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Credem că aceste persoane trebuie să fie eliberate imediat ce este posibil", a declarat reprezentantul rus la OSCE, Andrei Kelin, pentru agenţia oficială rusă RIA Novosti. "În calitate de membru OSCE, Rusia va adopta toate măsurile posibile în acest caz", a adăugat el.

"Nu ştim ce li s-a întâmplat şi nici unde se află în prezent. Dar, la fel ca ceilalţi membri OSCE, suntem foarte preocupaţi de acest eveniment", a adăugat reprezentantul rus.

Kelin a declarat că autorităţile de la Kiev, care au invitat misiunea, sunt responsabile pentru acest caz.

Guvernul german a anunţat vineri seara că 13 membri ai unei misiuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au fost capturaţi şi erau reţinuţi de către separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Separatiştii i-au acuzat pe observatori că sunt "spioni NATO" şi au afirmat că-i vor elibera numai în schimbul unor "prizonieri" din rândul insurgenţilor proruşi.

Primii observatori au sosit marţi în estul şi sudul Ucrainei, sperând să favorizeze o revenire la calm în aceste regiuni rusofone afectate de tensiuni separatiste.

Cele mai citite

Marşul Bucharest Pride 2024 și Marșul Normalității, pe străzile din București

Marşul Bucharest Pride 2024 se desfăşoară, sâmbătă, începând cu ora 16.00, în Capitală. Evenimentul dedicat comunităţii LGBTQIA+ este organizat de Asociaţia Accept.   Mai mult...

Palatul Buckingham a dezvăluit un nou portret al regelui Charles al III-lea în uniformă militară

Palatul Buckingham a marcat, sâmbătă, Ziua Forţelor Armate britanice prin publicarea pe reţelele sale de socializare a unui portret inedit al regelui Charles al...

„Mariupol rusesc” la Vovchansk: Zeci de militari ruşi din Brigada de elită rusească 83 Aeropurtată sunt înconjuraţi şi bombardaţi

Putin a ordonat deschiderea unui nou front în nord-estul Ucrainei, pe direcţia Vovchansk – Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, cu peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă