14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechMircea Geoană anunță, pe Facebook, intențiile PSRO privind Codul Fiscal

Mircea Geoană anunță, pe Facebook, intențiile PSRO privind Codul Fiscal

Mircea Geoană a anunțat, vineri, pe contul personal de Facebook, că partidul pe care îl conduce propune reducerea TVA la 19%.

”PSRO propune reducerea de TVA la 19% pentru că atunci când acesta a crescut de la 19% la 24% nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un șoc, o măsură de corecție brutală și trebuie, într-o perioadă de creștere economică, să se revină la situația ante-factum”, a scris Geoană, pe Facebook.

De asemenea, Geoană a ținut să precizeze că reducerea CAS de 5% trebuie să fie distribuită în mod egal, între angajatori și angajati, pentru că ”România este țara europeană care are una dintre cele mai înalte cote de impozitare a muncii”.

Mai mult, politicianul a precizat că PSRO va propune eliminarea, din Codul Fiscal, a prevederii în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariați, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activități independente.

”Totodată, propunem să se elimine din Codul fiscal prevederea în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariați, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activități independente. Pentru că nu este normal să dai cu o mână și cu alta să iei de la cei care sunt cei mai vulnerabili”, a mai scri Geoană, pe Facebook.

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă