13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCada de baie poate arãta ca nouã

Cada de baie poate arãta ca nouã

Există situaţii când înlocuirea căzii de baie nu se poate realiza, fie din motive financiare, fie din cauza disconfortului pe care îl presupune acţiunea de montare. Totuşi, aspectul precar o face din ce în ce mai puţin atrăgătoare. În aceste condiţii, soluţia care îţi rămâne este recondiţionarea ei.

Dacă ai spus „nu“ cumpărării unei noi căzi de baie, dar cea pe care o ai a devenit galbenă, aspră şi fără luciul de altădată, nu este momentul să disperi.

Apelând la o persoană sau firmă avizată o poţi supune unui proces de recondiţionare. Cada de baie va arăta ca nouă şi o vei putea utiliza cu aceeaşi plăcere ca atunci când ai cumpărat-o.

Este bine de ştiut că recondiţionarea căzilor de baie presupune nu doar redobândirea strălucirii sau schimbarea culorii, ci şi rezolvarea unor defecţiuni, cum ar fi rugina, depunerile de calcar, smalţul sărit sau zgârieturile.

Căzile din fontă, tablă sau fibră de sticlă pot fi supuse unui astfel de proces. Pentru smălţuire sunt indicate materialele din import.

Cada se pregăteşte în prealabil (se supune unor procedee tehnologice), iar dacă este spartă sau are găuri se chituieşte înainte de a fi aplicat emailul. Emailul se fixează pe cadă, se lasă să se usuce, iar timp de trei zile cada nu poate fi utilizată. Întregul proces durează între două şi trei ore, nu se face mizerie, iar disconfortul este minim. Mirosul de diluant dispare de obicei tot după două-trei ore.

După procesul de recondiţionare este contraindicat ca pentru curăţarea căzii să se folosească detartrant deoarece îşi va pierde luciul.

Întreţinerea este extrem de simplă: se aplică săpun lichid pe toată suprafaţa căzii, se lasă să acţioneze câteva minute, după care se clăteşte cu duşul.

Preţul de recondiţionare al unei căzi este cuprins între 200 şi 300 de lei, în funcţie de tipul de cadă şi de defectele pe care le prezintă (ciobită, zgâriată), iar garanţia oferită este de aproximativ 5 ani.

Bine de ştiut!

Smălţuirea căzii de baie reprezintă cea mai bună soluţie în următoarele situaţii:

• cada nu mai poate fi înlocuită pentru că nu mai iese pe uşă (aceasta a fost schimbată între timp cu alta mai îngustă);

• ai amenajat sau ai zugrăvit recent baia şi nu te încântă demontarea căzii; inevitabil, în timpul demontării se sparg plăci ceramice;

– cada se află într-o stare bună, dar nu mai corespunde din punct de vedere estetic cu finisajele din baie (nu e în ton cu plăcile ceramice, cu accesoriile de baie etc.). Smălţuirea căzilor de baie se poate face în orice culoare şi model dorit de client;

• deţii o cadă din fontă pe care doreşti să nu o înlocuieşti deoarece nu prezintă probleme grave (nu e spartă, zgâriată), doar murdară, ruginită şi cu depuneri de calcar.

Atenţie!

Unele produse din comerţ pentru curăţarea ruginii duc la dispariţia luciului şi de aceea se recomandă a fi evitate!

Info: Mihai Blindea, Star Light SRL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă